Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žiadna karanténa! Cibulková si užíva výhody očkovania: Po dovolenke vyrazila do bratislavských ulíc

Dominika Cibulková sa dala prednostne zaočkovať.
Dominika Cibulková sa dala prednostne zaočkovať. (Zdroj: Instagram D.C.)

BRATISLAVA - Tenistka Dominika Cibulková vyvolala vášne na Slovensku, keď sa podľa vlastných slov nechala "voviesť do omylu" a prednotne dostala vakcínu proti koronavírusu. Po druhej dávke odletela aj s manželom a synom Jakubom na exotickú dovolenku. Po návrate sa vyhla povinnej karanténe.

Každý, kto sa vráti zo zahraničia, musí absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu, resp. najskôr na ôsmy deň od návratu sa musí ísť dať otestovať. Existujú však aj výnimky, ktoré majú osoby po prekonaní Covid-19 alebo tie, ktoré už boli zaočkované druhou dávkou vakcíny. 

Brutálny náklad zaočkovanej Cibulkovej: TAKTO sa nechala voviesť do omylu!

Takú výnimku má práve Dominika Cibulková. Na sociálnej sieti zverejnila fotografie, ako sa prechádza bratislavskými ulicami. Od kauzy s prednostným očkovaním má síce vypnuté komentovanie príspevkov, no mnohých aj tak zaujalo, že nemusela podstúpiť karanténu. Osobám, ktoré už boli zaočkované druhou dávkou, totiž stačí PCR test absolvovaný hoci aj rovno v deň návratu. 

Voviedli ju do omylu

Dominika Cibulková sa dala prednostne zaočkovať v čase, keď vakcínu mali dostávať len ľudia, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre. Vakcínu dostal prednostne aj jej manžel. Potom, čo sa informácia dostala do médií, Cibulková na sociálnej sieti zverejnila, že sa nechala "voviesť do omylu". 

„Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila. Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí, vo vzťahu k všetkým ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú,” uviedla vtedy Dominika.

Neskôr zdôraznila, že očkovanie je dôležité a sľúbila, že pomôže s jeho propagáciou. Dokonca išla pomáhať do jedného z odberových miest. Avšak, žiadny zázrak sa nekonal. Dominika pomáhala štyri hodiny a odvtedy fotografie v ochrannom obleku vystriedali tie v plavkách na pláži...

Viac o téme: OčkovaniePandémiaKaranténaDominika CibulkováKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu