Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matovič svoj medzinárodný škandál hasí na sociálnej sieti: Vysúkal zo seba toto ospravedlnenie!

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Slovenský premiér Igor Matovič (OĽANO) sa na sociálnej sieti ospravedlnil za svoj výrok o Zakarpatskej Ukrajine. Priznal, že išlo o nevhodnú reakciu.

"Postoj Slovenska k územnej celistvosti Ukrajiny bol vždy veľmi jasný. Dodržiavanie medzinárodného práva je nevyhnutné. Ospravedlňujem sa všetkým Ukrajincom za svoju nevhodnú reakciu, ktorá mohla podkopať ich spravodlivé úsilie," uviedol. Matovič v utorkovej relácii Rádia Expres na otázku, čo za nákup vakcíny Sputnik V Ruskej federácii sľúbil, so žartom odvetil: "Zakarpatskú Ukrajinu." K tomu následne dodal: "Nič som nesľuboval... len som sa snažil zabezpečiť vakcínu."

Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny si v stredu v súvislosti s Matovičovým vyjadrením predvolalo chargé d'affaires Slovenskej republiky na Ukrajine Matúša Korbu, aby mu prednieslo protest. Žiadalo tiež od slovenského premiéra oficiálne ospravedlnenie. Za Matovičove slová sa ešte v stredu ospravedlnil aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) svojmu ukrajinskému rezortnému partnerovi Dmytrovi Kulebovi.

Viac o téme: VýrokIgor MatovičUkrajinaZakarpatská Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu