Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

SHMÚ vydal výstrahu: Na východe hrozí povodeň, pozor aj na nízke teploty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo východoslovenských okresoch Michalovce a Trebišov hrozí povodeň na riekach Latorica a Bodrog. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti hydrologickú výstrahu druhého stupňa, informuje o tom na svojom webe. V okrese Michalovce sa môže tvoriť povodeň v dôsledku topiaceho sa snehu a dažďa.

"Vzhľadom na existujúcu snehovú pokrývku a aktuálny stav hladiny Latorice na ukrajinskom území budú na Latorici pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity," opisujú meteorológovia situáciu v okrese Michalovce.

V okrese Trebišov budú na Bodrogu podľa SHMÚ pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity. Vývoj hydrologickej situácie ústav priebežne aktualizuje.

SHMÚ upozorňuje na nízke teploty

Na väčšine územia s výnimkou okresov na západe Slovenska môže teplota večer a v noci klesnúť na mínus 15 až mínus 18 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami. Trvá od 21.00 h do utorka do 9.00 h.

Meteorologické výstrahy na pondelok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstraha platí pre celý Žilinský, Prešovský a Košický kraj, tiež pre Banskobystrický kraj s výnimkou okresov Banská Štiavnica a Žarnovica a teploty môžu výrazne klesnúť aj v okrese Považská Bystrica. "Očakávaný mráz nie je v danom ročnom čase a v danej oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia," upozornil SHMÚ.

Viac o téme: PovodnePočasieMrazyMichalovceSHMÚTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu