Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu, sneh či silný vietor na horách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že na veľkej časti Slovenska hrozí poľadovica. Na niektorých miestach treba zasa rátať so snehovými závejmi a jazykmi či so silným vetrom na horách. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha prvého stupňa pred snežením platí pre Prešovský a Žilinský kraj až do noci na štvrtok (18. 2.). Napadnúť môže na niektorých miestach 15 centimetrov nového snehu. Rovnako tam treba počítať so snehovými jazykmi a závejmi. Na poľadovicu si musia dávať pozor najmä obyvatelia Banskobystrického a Žilinského kraja. Po polnoci bude výstraha prvého stupňa platiť aj pre Košický a Prešovský kraj. SHMÚ upozorňuje, že tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. V nadmorskej výške približne 1500 metrov nad morom možno miestami očakávať výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu. Neskôr by mal svoju rýchlosť znížiť na 110 až 135 kilometrov za hodinu.

Viac o téme: SnehHoryVietorPoľadovicaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu