Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Strašidelná štatistika pre Slovensko: V počte úmrtí sme už druhí najhorší na svete!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Takéto čísla sme si ešte pred niekoľkými mesiacmi nepredstavovali, no dnes je to krutou realitou. Slovensko sa totiž podľa všetkého nachádza na veľmi nelichotivej druhej priečke v počte úmrtí na koronavírus. Ukazujú to najnovšie dáta.

Tie pochádzajú zo známeho webu ourworldindata.org. Podľa kriviek, ktoré graf za posledné obdobie ukazuje, sme takmer na čele tohto nepríjemného rebríčka, pričom pred nami je už len Portugalsko. Krivka ukazuje počet úmrtí na koronavírus z pohľadu na prepočet jedného milióna obyvateľov. Naša krajina pritom veľmi prísne charakterizuje úmrtia priamo na covid.

Druhí najhorší v úmrtiach

Aktuálny počet obetí koronavírusu sa na Slovensku robil po týždňovom prepočte. Obsadili sme až druhú najhoršiu priečku ako krajinu sveta v prepočte na jeden milión obyvateľov. Paradoxne Slovensku nepomáhajú ani prísne nariadenia a posudzovanie, či išlo skutočne o úmrtie na covid. Po nás nasledujú štáty ako Veľká Británia, Česko či Španielsko.

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo včera v Bratislavskom kraji (484), nasleduje Košický kraj (237), Trnavský (220), Trenčiansky (182), Nitriansky (177), Prešovský (161), Žilinský (160) a Banskobystrický (103).

Viac o téme: ŠtatistikaúmrtiaSlovenskoPortugalskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu