Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Remišová pokarhala Sulíka, no aj Matoviča: Teraz nie je čas na hádky, musíme ťahať spolu

Remišová sa vyjadrila ku konfliktu Richarda Sulíka a Igora Matoviča.
Remišová sa vyjadrila ku konfliktu Richarda Sulíka a Igora Matoviča. (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vládna koalícia opäť zažíva vo svojom vnútri krušné časy a opäť to škrípe medzi SaS a OĽaNO. Dôvodom je najnovšia iniciatíva ministerstva zdravotníctva dofinancovať výhradne Všeobecnú zdravotnú poisťovňu a súkromné nie. Predseda liberálov a minister hospodárstva Richard Sulík totiž medzičasom nie je ani na Slovensku, no má na to svoje pracovné dôvody. Medzičasom premiér Igor Matovič opäť kritizoval šéfa SaS, že sa vybral "na dovolenku". Do konfliktu už prehovorila aj predsedníčka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová.

Sulík sa ozval spod slnečníka, tvrdí Remišová

Ako prvý dôvod vidí to, že predseda SaS sa podľa nej celý týždeň neprišiel na rokovania. “Richard Sulík sa celý týždeň neukázal na jedinom rokovaní, na ktorom sa rozhodovalo o ďalšom postupe. Jeho zástupcovia z vedenia SaS súhlasili so všetkými rozhodnutiami. Aj na ústrednom krízovom štábe, aj na rokovaní vlády. A potom sa zrazu ozve ich predseda niekde z dovolenky spod slnečníka, s opačným postojom, v prípade otvárania prevádzok v príkrom rozpore s názorom všetkých odborníkov. Takto to naozaj nemôže fungovať. Na druhej strane ani slovník premiéra už nebol pod kontrolou, čo tiež nie je dobré," argumentuje predsedníčka Za ľudí.


VIDEO Matovič začal už otvorenú vojnu so SaS: Predsedníčka výboru Cigániková to poriadne schytala!


Minister má dôvod odchodu

Sulík však dnes však na sociálnej sieti Facebook uviedol dôvod, prečo je mimo Slovenska a podľa neho sa to týka medzinárodnej výstavy EXPO a preto sa vybral do Dubaja. "Preto som využil, že pred nami mal byť pokojný týždeň," dodal Sulík, pričom nasledujúce emotikóny evokujú, že očividne nejde o "pokojný týždeň".

Odpoveď z Dubaja

Napriek tomu, že je predseda liberálov Richard Sulík v zahraničí, poskytla SaS svoj pohľad na celú vec. „SaS je pevnou súčasťou koalície, nechystáme sa preč, práve naopak, ministri hospodárstva, školstva a zahraničných vecí si svedomito robia svoju prácu. Richard Sulík sa niekoľkokrát snažil o vecnú diskusiu s premiérom, založenú na faktoch a dátach. Zatiaľ bezúspešne, no nevzdáva sa. V najbližších dňoch sa s ním opäť plánuje stretnúť a predstaviť mu alternatívny plán riešenia koronakrízy,“ poskytla svoje stanovisko Sloboda a Solidarita.

Teraz nie je čas na hádky

Remišová však pokračuje s tým, že Slovensko podľa nej dnes potrebuje vidieť spoločný ťah lídrov na bránku a nie hádky. "Rokujeme, počúvame iných a presviedčame. Pre stranu Za ľudí je prioritou postupné otvorenie druhého stupňa základných škôl aj niektorých prevádzok. Ale jediná možná cesta k uvoľňovaniu opatrení je pokles šírenia nákazy. Väčšina ľudí opatrenia poctivo dodržuje a pandémia na nich už tak či tak ťažko dolieha. Preto musí ešte viac zabrať štát pri stratégii testovania, vyhľadávaní kontaktov a podpore ľudí pri dodržiavaní karantény a obmedzení. O tom hovoríme a o tom presviedčame partnerov od leta," myslí si vicepremiérka pre investície a informatizáciu.

"Ľudia sú unavení z pandémie a takéto spory situáciu ešte zhoršujú. Kým kolegovia v koalícii nepochopia, že spolupráca pomáha, podobné prestrelky sa budú opakovať,” opakuje a zdôrazňuje Remišová.

Viac o téme: Konflikt Igor MatovičSaSRichard SulíkOĽaNOVeronika RemišováZa ľudíDofinancovanie poisťovní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu