Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Minister sa ohradil voči používaniu chemických zbraní: Dôrazne to odsudzujem, ohlásil Korčok

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok v stredu na sociálnej sieti Twitter "jasne" odsúdil používanie chemických zbraní na základe dohovoru o chemických zbraniach. Korčok taktiež vyhlásil, že Slovenská republika je aj naďalej hrdým podporovateľom Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW).

Organizácia pre zákaz chemických zbraní v utorok potvrdila, že v skúmaných vzorkách odobratých ruskému opozičnému politikovi Alexejovi Navaľnému boli nájdené stopy nervovoparalytickej látky zo skupiny novičok.

 

 

Podľa slov Navaľného je za jeho otravou ruský prezident Vladimir Putin. Rusko svoju účasť na pokuse o otravu Navaľného odmieta. Navaľnému prišlo nevoľno a upadol do kómy, keď 20. augusta lietadlom cestoval z Tomska do Moskvy. Piloti lietadla urgentne pristáli v sibírskom meste Omsk, kde ho hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti toxikologického oddelenia. O dva dni - 22. augusta - povolili lekári z Omska Navaľného prevoz špeciálnym lietadlom do Nemecka, kde sa liečil v berlínskej klinike Charité. Z nemocnice ho prepustili 23. septembra.

Viac o téme: Chemické zbraneOPCWIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu