Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

PREDPOVEĎ počasia na víkend: V Európe teploty nad 36 stupňov, tu je prognóza pre Slovensko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Aj napriek tomu, že prvý septembrový deň sa začala meteorologická jeseň a počasie nebolo príliš prívetivé, nadchádzajúce víkendové dni budú pripomínať skôr leto. V takmer celej Európe bude stabilné a nadpriemerne teplé, miestami až horúce počasie. Lokálne môžu v zahraničí teplomery ukazovať až 36 stupňov.

Prečítajte si aj: Leto je definitívne na konci! FOTO Slovenský meteorológ prišiel s prvou prognózou na JESEŇ: Aká bude?

Čo nás čaká na Slovensku? Podľa predpovede SHMÚ bude počasie v našich končinách ovplyvňovať rozsiahly pás vysokého tlaku vzduchu tiahnuci sa z Atlantického oceána cez Francúzsko, strednú Európu až nad juhozápadné Rusko. 

Počasie podľa lokality nájdete na Predpovede.sk

V sobotu bude cez deň slnečno, ráno sa ojedinele vyskytne hmla a nízka oblačnosť. Napriek septembrovému dátumu sa pripravte na teplé počasie. Bude okolo 25 až 29 stupňov. Na Orave a pod Tatrami bude o čosi chladnejšie, okolo 23 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo 16 stupňov. Vietor bude slabý a premenlivý. Dáždnik potrebovať nebudete, zrážky sa totiž neočakávajú.

PREDPOVEĎ počasia na víkend:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:predpovede.topky.sk)

V nedeľu by mala teplota vystúpiť aj na 30 stupňov. V Žilinskom kraji, na Spiši, na Gemeri a Horehroní bude miestami okolo 24 stupňov. Bude jasno až polojasno. V noci a ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. SHMÚ upozorňuje, že bude veľmi teplo. Vietor bude rovnako ako v sobotu prevažne slabý.

PREDPOVEĎ počasia na víkend:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:predpovede.topky.sk)

Pekelne v celej Európe

Vysoké teploty však nebudú len na Slovensku. Podľa portálu imeteo.sk sa v Európe lokálne môžu vyšplhať až na 36 stupňov. Horúco by malo byť počas celého nasledujúceho týždňa.

"Od zajtra začne do Európy zatekať teplejší vzduch od juhu. Najskôr zavíta teplý vzduch do západnej Európy a postupne sa dostane aj nad naše územie. Už zajtra by malo byť na našom území o 6 až 10 °C teplejšie ako je dlhodobý priemer pre túto časť roka,"  opisuje imeteo.sk.

Viac o téme: PočasiePredpoveďSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu