Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cez víkendy sa testuje menej, tvrdí Krajčí: VIDEO Niektoré z nich by mali hradiť z eurofondov

Minister zdravotníctva Marek Krajčí Zobraziť galériu (3)
Minister zdravotníctva Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Testovania pacientov, ktorí sú pred operáciou, či testovanie osôb, ktoré sa vracajú do zariadení sociálnych služieb (ZSS) zo zahraničia, by mali byť hradené z eurofondov. V pondelok to po rokovaní vlády oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Testovanie na Slovensku je podľa jeho slov zabezpečené. Pripustil, že počas víkendov sa testuje menej, sledujú sa najmä akútne prípady. Na sobotu a nedeľu sa nevystavujú COVID pasy. Šéf rezortu zdravotníctva hovoril aj o tom, že ak to bude potrebné, je vytvorená aj reprofilizačná schéma, a to v troch vlnách.

Minister zdravotníctva uviedol, že cez víkend sa testuje menej, niektoré z nich by mali hradiť eurofondy (Zdroj: Topky/Maarty)

Nevidím potrebu stresovať sa

Prvá vlna by sa mala týkať 15 slovenských nemocníc. Podľa jeho slov má Slovensko zabezpečených aj dostatok ventilátorov, približne v počte 1000, majú byť sofistikovanejšie. Krajčí tiež doplnil, že nevidí "potrebu stresovať". Práve epidemiológovia podľa jeho slov prinesú presnejšie informácie o nakazených a o celkovom vývoji. Podľa jeho slov sú však prípady podchytené.

Cez víkendy sa testuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Avizoval tiež, že prerobili pandemický plán. Stretnutie pandemickej komisie by sa malo uskutočniť 24. júla na pôde rezortu zdravotníctva. Vláde ho chce Krajčí predložiť v stredu (15. 7.). Dodal tiež, že počty nakazených v okolitých krajinách mierne narastajú. Podobná situácia je podľa jeho slov aj na Slovensku.

Cez víkendy sa testuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: TestovanieEurofondyMarek Krajčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu