Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezidentka telefonovala s ukrajinským prezidentom: Hovorili aj o testoch na KORONAVÍRUS

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v utorok telefonovala s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym, hovorili spolu o situácii okolo pandémie ochorenia COVID-19. Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti.

Čaputová poukázala na to, že keď pred rokom obaja nastupovali do úradu, ani jeden neočakával dramatický vývoj situácie. "Situácia na Ukrajine v súvislosti s pandémiou nie je jednoduchá a som hrdá na to, že Slovensko v týchto dňoch podalo Ukrajine pomocnú ruku vrátane poskytnutia ochranných prostriedkov, dezinfekcie či sanitiek. S Ukrajinou rokujeme aj o poskytnutí ventilačných prístrojov či testov na COVID-19," uviedla Čaputová.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa Čaputovej prijal Zelenskyj pomoc ako znak pokračujúceho partnerstva a priateľstva aj v týchto ťažkých časoch. Diskutovali aj o situácii na východe krajiny. Prezidentka SR opätovne vyjadrila podporu Ukrajine, jej suverenite a územnej celistvosti.

Zelenskyj tiež prijal pozvanie slovenskej hlavy štátu na oficiálnu návštevu krajiny. Čaputová dodala, že ju potešil dar, ktorý jej ukrajinský prezident prostredníctvom ambasády v Kyjeve poslal. Išlo o tradičnú ukrajinskú 'vyšívanku'.

Viac o téme: BratislavaUkrajinaKyjevKoronavírusZuzana ČaputováVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu