Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Požiar bytovky v Novom Meste nad Váhom založili úmyselne: Hasiči zachránili 19 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Tri osoby sa nadýchali splodín pri štvrtkovom (21. 5.) požiari v bytovom dome v Novom Meste nad Váhom. Požiar založili úmyselne. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, na mieste zasahovalo deväť profesionálnych hasičov z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína.

„Počas zásahu hasičom asistovali aj príslušníci polície, ktorí evakuovali osoby z bytov na prízemí a prvom poschodí, kde priestory chodby neboli zadymené. Hasiči zasahujúci pri požiari na treťom poschodí vnikli do postihnutého bytu, kde sa požiar rozšíril aj do vnútorných priestorov a postupne ho zlikvidovali. Evakuovali 19 osôb, z toho deväť detí. Všetky osoby skontrolovali zdravotní záchranári,“ doplnil Petrík s tým, že tri intoxikované osoby previezli na ošetrenie do nemocnice.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Danka Adámiková, požiar založil neznámy páchateľ úmyselne pomocou neznámej látky, ktorú naniesol na vchodové dvere. „Vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia,“ doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: PožiarHasičiBytovkaNové Mesto nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu