Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Takzvané vypnutie Slovenska by nič pozitívne neprinieslo, tvrdí Kotleba

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Tzv. "vypnutie Slovenska" by nič pozitívne neprinieslo, naopak, slovenská ekonomika by totálne skrachovala. Na piatkovej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda opozičnej ĽSNS Marian Kotleba. Takýto návrh je podľa ĽSNS zo strany premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) nezodpovedný.

"Pokladáme za absolútne neprijateľné, aby predseda vlády šíril takéto doslova panické reči o akomsi vypnutí Slovenska, pretože, keď sa na to triezvo pozrieme, nič pozitívne by to Slovensku neprinieslo," povedal Kotleba. Šéf ĽSNS si myslí, že ak by po niekoľkotýždňovom útlme ľudia vyšli do ulíc a otvorili by sa hranice, vírus by sa opäť šíril. Dôsledky tohto opatrenia by sa podľa ĽSNS najviac dotkli obyčajných ľudí, ktorí sú zamestnancami či živnostníkmi.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Matovič v stredu (1. 3.) predstavil návrh na "vypnutie Slovenska" počas niekoľkých týždňov. Na minimum by sa podľa neho znížila mobilita ľudí, dodržiavala by sa vojenská disciplína a fungovalo by vojenské zásobovanie. Takýto dočasný stav by podľa neho umožnil čo najrýchlejšie naštartovať ekonomiku, ktorá za súčasnej situácie bude dlhodobo trpieť. Jeho návrh kritizovali viacerí členovia vládnej koalície.

Viac o téme: BlackoutIgor MatovičSlovenskoĽSNSKoronavírusMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu