Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V rámci repatriácie priletelo z USA na Slovensko 278 pasažierov

Letisko Milana Rastislava Štefánika
Letisko Milana Rastislava Štefánika (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - V piatok zo Spojených štátov amerických priletelo na Slovensko v rámci repatriácie uskutočnenej Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR, 278 pasažierov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

"Z uvedeného počtu bolo 162 občanov SR, z ktorých 119 bolo umiestnených do karanténnych zariadení v Gabčíkove a v Liptovskom Jáne a 43 mladistvých osôb bolo umiestnených do domácej karantény," uviedla Bárdyová. Dodala, že okrem slovenských občanov sa na palube lietadla nachádzali aj štátni príslušníci Českej republiky, Slovinska a Maďarska. Tí boli následne v spolupráci so zastupiteľskými úradmi ich krajín na Slovensku prevezení do svojich domovských krajín.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Úrad hraničnej a cudzineckej polície PPZ podľa Bárdyovej úzko spolupracoval so zastupiteľskými úradmi zúčastnených krajín a naďalej pokračuje v súčinnosti so zainteresovanými stranami v repatriácii občanov SR. "Pri tejto náročnej činnosti sú využívané aj ďalšie policajné útvary, ako je napríklad špeciálne dopravné oddelenie, známe ako Puma, a Útvar osobitného určenia Prezídia PZ, známy ako Lynx Commando," dodala Bárdyová.

Viac o téme: LietadloBratislavaKoronavírusRepatriáciaLetisko Milana Rastislava Štefánika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu