Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VOĽBY 2020 Vládny Smer ide do finále: Riadenie krajiny ako v lietadle a tričká s Pellegrinim

Pellegrini v Banskej Bystrici predstavil záverečnú fázu kampane Smeru-SD. Zobraziť galériu (4)
Pellegrini v Banskej Bystrici predstavil záverečnú fázu kampane Smeru-SD. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BANSKÁ BYSTRICA - Volebný líder vládneho Smeru, alebo ako už v dnešnej podobe možno povedať Nového Smeru, Peter Pellegrini sa presunul do Banskej Bystrice priamo do kinosály Múzea SNP, aby tam so spolustraníkmi predstavil záverečnú fázu kampane strany.

"Sme radi, že ste dnes prijali pozvanie do Banskej Bystrice, v srdci Slovenskej republiky. Som rád, že sa stretávame veľmi symbolicky v priestoroch Múzea SNP," povedal na úvod premiér.

Peter Pellegrini predstavil v Banskej Bystrici finálnu fázu kampane strany Smer

Nikdy si nesadneme za stôl s niekým, kto spochybňuje SNP

Pellegrini po úvode prízvukoval, že Smer sa nikdy nespojí s "niekym, kto spochybňuje udalosti SNP, že nikdy nesadneme za stôl s ľuďmi, ktorí spochybňujú holokaust," pokračoval predseda vlády, ktorý zrejme narážal na extrémistické postoje strany Kotlebovci-ĽSNS, ktorý podľa posledných prieskumov atakuje druhé až tretie miesto v preferenciách.

VOĽBY 2020 Vládny Smer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Amaterizmus na úradoch

Marketingové oddelenie Smeru sa sústredí na nový slogan, ktorý kritizuje opozíciu, ktorý znie "Veľa kandidátov, ale len jeden premiér,". Samotný Pellegrini skritizoval aj súčasné dianie na komunálnej a župnej úrovni. "Veľmi často sme zoči-voči svedkami veľkého prieniku amaterizmu do verejných funkcií. Badáme to na mnohých mestských úradoch, kde sa síce niektorým ľuďom podarilo zvládnuť parádne kampaň, presvedčiť ľudí, aby ich volili, ale výsledky sú žalostné," tvrdí Pellegrini.

VOĽBY 2020 Vládny Smer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Opätovná kritika Luntera po kauze SAD Zvolen

"Máme skúsenosti na niektorých nových župách, kde prišli ľudia, ktorí opäť sľubovali zázraky, ale skutočnosť ukázala, že nie sú schopní riadiť tieto úrady," myslí si Pellegrini, ktorý zrejme nepriamo naznačoval na šéfa banskobystrickej župy Jána Luntera.

Pellegrini v závere odprezentoval aj video, v ktorom premiér riadi lietadlo a prirovnáva toto pilotovanie k zvládaniu situácie v krajine z pozície premiéra.

Śmer-SD v kampani použil aj tričká s potlačou Pellegriniho tváre
Zobraziť galériu (4)
Śmer-SD v kampani použil aj tričká s potlačou Pellegriniho tváre  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Reagoval aj na iniciatívu šéfa OĽaNO Igora Matoviča, ktorý chce, aby občania v ankete vyjadrili, čo všetko očakávajú od vlády a štátu. "Polovica rokovaní vlády pod mojím vedením bola na východe Slovenska či na juhu stredného Slovenska, preto my dobre vieme, čo ľudí trápi a s čím im musíme pomôcť. Nijakú anketu nám preto nie je treba," zdôraznil.

Viac o téme: Smer-SDPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu