Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

OĽaNO zverejnilo časť utajovaných informácií v prílohe k mýtnej zmluve

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zverejnilo časť utajovaných informácií v prílohe k zmluve o prevádzke elektronického mýtneho systému medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou, a. s. (NDS) a spoločnosťou SkyToll, a. s. Líder hnutia Igor Matovič na brífingu v piatok informoval, že cena za prevod elektronického mýtneho systému, služby a všetkých jeho komponentov od jeho súkromného prevádzkovateľa do vlastníctva NDS dosahuje v prepočte štyristo miliónov eur.

Prípadné predĺženie mýtnej zmluvy, uzavretej v roku 2009 a platnej do konca roku 2022, o päť rokov, by malo stáť skoro päťsto miliónov eur. Matovič zároveň ukázal prílohu zmluvy s príslušnými údajmi, pričom ich zverejnenie napriek obchodnému tajomstvu zdôvodnil verejným záujmom a mýto označil za podvod v réžii strany Smer-SD.

"Zverejňujeme všetky tieto dokumenty s vedomím, že keď strana Smer vyhrá budúce voľby, zrejme budeme vystavení trestnému stíhaniu a možno za to skončíme aj vo väzení. Lebo vraj je to obchodné tajomstvo a najvyšší záujem štátu chrániť toto obchodné tajomstvo, lebo pravda má byť skrytá," povedal Matovič.

"Nemali by sme v žiadnom prípade chrániť súkromný záujem kryť páchateľov tohto najväčšieho podvodu, aký strana Smer na Slovensku za posledných dvanásť rokov spáchala," uviedol Matovič. Pripustil, že to, čo robia, je možno v rozpore so zákonom, ale podľa neho je to v príkrom súlade s morálkou a verejným záujmom.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOSkyTollMýtna zmluvaNárdná diaľničná spoločnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu