Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VOĽBY 2020 Tvrdá rana pre Matoviča: Jednotka OĽaNO v kampani končí!

Igor Matovič a Maria Šofranko Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič a Maria Šofranko (Zdroj: Topky/Maarty, SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Obyčajní ľudia predstavovali svoju kandidátku ako poslední zo všetkých subjektov a predseda OĽaNO sa nechal viackrát počuť, že ide podľa jeho slov o najlepšiu kandidátku. Zdá sa, že tá ma teraz vážnu trhlinu, a to hneď na prvom mieste.

OĽaNO mala do volieb viesť jednotka kandidátky, ktorou bola "obyčajná žena z východu" Maria Šofranko. Tá pôsobí v Spišskej Novej Vsi ako pedagogička. Jej úlohou bolo teda vzdelávať deti a mládež. Jej tvár dokonca mnohí poznajú z billboardov, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou predvolebnej kampane. Denník SME však prichádza so znepokojivou informáciou. Maria Šofranko je pravdepodobne vyradená z kampane a jej návrat je otázny.

VOĽBY 2020 Tvrdá rana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Udreli zdravotné problémy

Vôbec nejde o zmenu politického postoja Márie Šofranko, ktorá sa z kampane sťahuje. Sú to vraj zdravotné komplikácie. Tá sa neobjavuje na diskusiách a absentovala aj na francúzskom "výlete" členov OĽaNO do známeho Cannes, kde vypátrali vilu exministra Jána Počiatka. Voľby sú už o mesiac a je teda veľmi nepravdepodobné, že túto ženu uvidíme ešte v predvolebných diskusiách.

Mária Šofranko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Šofranko má zdravotné problémy a podľa SME ide o nepríjemnosti s chrbticou. Tú jej operovali len pred niekoľkými mesiacmi. "Bohužiaľ, zdravíčko nevydržalo a Mária skončila vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku," potvrdil predseda hnutia Matovič. "Viem vám povedať, kto bude mať nasledujúce dni meniny, ale nikto z nás nevie, ako bude na tom so zdravím," reagoval Matovič na možnú účasť Šofranko v predvolebných debatách.

Šofranko v minulosti priznala, že ešte pred vstupom do OĽaNO zvažovala aj kandidatúru za stranu bývalej hlavy štátu Andreja Kisku Za ľudí.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOMaria Šofranko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu