Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Karma ho dobehla: Člen Kotlebovej strany nadával policajtom, teraz sa na ňom všetci smejú

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/M. D.)

Nadával dopravným policajtom, že za volantom používajú telefón. Keď ho zastavili, následne mu skontrolovali doklady a podrobili ho dychovej skúške, označil ich za sráčov, ktorí buzerujú ostatných. Celú vec zverejnil na Facebooku. Člen Kotlebovej strany sa vzápätí dočkal kritických reakcií na sociálnych sieťach a k veci sa vyjadrili aj samotní policajti.

Takto na svojom profile opísal situáciu člen Kotlebovej strany Marek Darmo:

Karma ho dobehla: Člen
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/ M. D.)

Príspevok, ktorý sa zjavil na jeho FB profile, vzápätí na svojej stránke zverejnil a okomentoval aj Mic Šándy/‎Poradca Policajta:

Karma ho dobehla: Člen
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/M. D.)

"⚠️Hystéria za dve fotky s policajtmi!⚠️ Takmer 1.500 lajkov, stovky komentárov a zdieľaní má tento príspevok, ktorého autor za použitia kardinálnych gramatických chýb obvinil policajtov z nedodržania pravidiel cestnej premávky, čo dokazuje dvomi fotografiami z jeho následného zastavenia hliadkou. Len krátky exkurz do zákona č. 8/2009 Z. z., kde podľa § 4 ods. 2 písm. m) tohto zákona vodič nesmie počas vedenia vozidla držať v ruke alebo iným spôsobom obsluhovať telefónny prístroj alebo iné telekomunikačné, audiovizuálne alebo obdobné zariadenie okrem použitia systému „voľné ruky“ alebo vykonávať inú obdobnú činnosť, ktorá nesúvisí s vedením vozidla; to neplatí pre vodiča vozidla ....., ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov,.... pri plnení svojich úloh. Obvinenie policajtov z telefonovania za volantom týmto príspevkom je podobné, ako by policajti obvinili vodiča z nepoužitia bezpečnostného pásu a do priestupkového spisu doložili jeho fotografiu, ako si sedí doma na gauči. Váha tohto obvinenia si nezasluhuje bližší komentár, autorovi však prajeme, aby ho policajti ani v prípade, že by spáchal priestupok, neurážali tým, že je obyčajný sráč."

Nasledovali nelichotivé komentáre verejnosti na Facebooku na adresu arogantného vodiča, ale aj spochybňujúce otázky, ako to, že policajt za volantom dostával pokyny od nadriadeného cez mobil, a nie cez vysielačku? 

Napokon sa k celej veci oficiálne na svojej stránke vyjadrili aj policajti:

Viac o téme: DopravaMobilVolantPolícia KontrolaKotlebaRegister trestovStrana ĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu