Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodiči, pozor! Na cestách sa tvoria snehové jazyky, Donovaly uzavreli pre husté sneženie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DOLNÝ KUBÍN - Horské priechody Donovaly a Šturec (cesta I/14 sedlo Malý Šturec - Dolná Štubňa) sú uzatvorené pre nákladné vozidlá nad 10 m dĺžky pre husté sneženie. Na Orave v okresoch Dolný Kubín a Trstená sa tvoria na cestách R3, I/59, I/78, II/520, II/583, II/584 a III/2247 snehové jazyky. Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť do 50 m v okolí lokality Námestovo, do 100 m v okolí lokalít Horelica, Svrčinovec, Čadca, do 200 m v Tatranskej Štrbe. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojej stránke.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Ako informuje Slovenská správa ciest, na D1 v úsekoch Dubná Skala - Turany a Liptovský Mikuláš - Važec je povrch vozovky miestami pokrytý čerstvým až kašovitým snehom hrúbky 1 cm, na D3 Svrčinovec - Skalité je miestami kašovitý sneh hrúbky 1-2 cm.

Na cestách sa tvorí poľadovica

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého, miestami kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky 1 až 3 cm, vo vyšších polohách hrúbky 4 až 5 cm. Na ceste I/16 Gemerská Panica (hranice okresov Revúca a Rožňava) - Brzotín sa tvorí na vozovke poľadovica.

Vodiči, pozor! Na cestách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého snehu hrúbky 1 až 3 cm. Na horských priechodoch Dobšiná, Branisko, Vernár, Podpsády a Huty je na vozovke čerstvý až utlačený sneh hrúbky 4 až 5 cm. Horské priechody na južnej polovici Slovenska majú povrch vozovky suchý až mokrý (Chorepa, Soroška, Kremnické Bane, Skýcov, Veľké Pole, Klenov, Herlianske Sedlo, Šútovce, Dargov, Biela Hora, Havran, Pezinská Baba, Látky-Prašivá a Vrchslatina).

Viac o téme: PoľadovicaVodičiDonovalyOrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu