Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

V Dúbravke uzavreli priecestie: Problém s dopravou chce mesto riešiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ndsas.sk)

BRATISLAVA – V bratislavskej Dúbravke uzavreli vo štvrtok priecestie cez električkovú trať na M. Schneidera-Trnavského na úrovni ulíc Bagarova a Hanulova. Súvisí to s prácami na rekonštrukcii Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Rekonštrukcia priecestia bude trvať 30 dní. Najbližšie priecestie pre motorové vozidlá cez električkovú trať v smere do Dúbravky bude na úrovni ulíc Janka Alexyho a Pod záhradami. Oznámil to primátor Bratislavy Matúš Vallo s tým, že pripravujú opatrenie na riešenie zlej dopravnej situácie v Dúbravke a okolí.

Primátor sa v stredu (6. 11.) stretol s vedením Dúbravky a dopravnými odborníkmi, aby riešili vypuklý problém s dopravou v Dúbravke a sčasti aj v Karlovej Vsi. "Spomalená doprava súvisí s rekonštrukciou Karlovesko-dúbravskej radiály a výrazné zhoršenie situácie v posledných týždňoch spôsobujú tri kritické body," spresnil Vallo. Pri zastávke MHD - Damborského v rámci rekonštrukcie stavajú podchod a integrovanú zastávku MHD, preto je zúžená vozovka z dvoch na jeden pruh a na danom úseku sa tvorí "lievik".

Na križovatke M. Schneidera-Trnavského - Harmincova sú bežne dva odbočovacie pruhy v smere na Harmincovu, z ktorých je však aktuálne jeden uzavretý pre rekonštrukciu križovatky. Na križovatke Harmincova - Pri Suchej Vydrici sa upchávajú oba smery, a to z ulice Pri Suchej Vydrici na Harmincovu ulicu smerom do centra a z Harmincovej ulice pri odbočení doľava smerom na ulicu Pri Suchej Vydrici.

"Problémy spôsobujú výrazné meškania verejnej dopravy a zdržania automobilovej dopravy, čomu sa snažíme predísť. V najbližších dňoch predstavíme a implementujeme riešenia, ktoré v Dúbravke zmiernia tieto problémy," deklaruje primátor.

Viac o téme: DopravaPriecestieUzavreliDúbravka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu