Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šokujúci ZVRAT: Už o pár hodín udrie chladné počasie, niekde budú v noci len dva stupne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Po sérii horúčav a intenzívnych búrok nás na súčasnú dobu čakajú chladné noci, pričom denné teploty nemusia prekročiť dvadsať stupňov. Za takéto atypické počasie môže studený front, ktorý k nám prúdi od severu. V druhej polovici týždňa by už však malo byť o čosi príjemnejšie.

Radarová mapa zobrazuje aktuálnu oblačnosť.

Dnes sa za studeným frontom v chladnejšom vzduchu rozširuje od západu do strednej Európy výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Popoludní by mala byť zväčšená oblačnosť, ojedinele sa vyskytnú prehánky. Predpokladané množstvo zrážok je do 2 mm.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, v Žilinskom kraji a pod Tatrami bude okolo 20 stupňov. Na horách vo výške 1500 m bude okolo 10 stupňov. Fúkať bude severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, pričom v nárazoch dosiahne miestami okolo 45 km/h. K večeru vietor zoslabne.

Utorok

V chladnejšom vzduchu bude do strednej Európy od západu zasahovať výbežok vyššieho tlaku. Zároveň bude do karpatskej oblasti vo vyšších hladinách ovzdušia od severovýchodu zasahovať brázda nízkeho tlaku.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Bude malá, prechodne aj zväčšená oblačnosť. Ojedinele, najmä na severe, hrozia prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na 14 až 9, v údoliach miestami na 8 až 3 stupne. Najvyššia denná teplota bude 20 až 25, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši väčšinou okolo 18 stupňov. V noci bude fúkať prevažne slabý a cez deň prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch miestami dosiahne rýchlosť okolo 45 km/h.

Streda

Do strednej Európy bude od západu naďalej zasahovať výbežok vyššieho tlaku a vo vyšších hladinách ovzdušia bude nad Poľsko a Česko od severovýchodu zasahovať brázda nízkeho tlaku.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia hlásia chladno. Bude malá, cez deň miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele, na severe miestami, sa vyskytnú prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na 13 až 8, v údoliach miestami 7 až 2 stupne. Najvyššia denná teplota vystúpi na 20 až 25, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši väčšinou na 16 až 20 stupňov. V noci bude fúkať prevažne slabý a cez deň prevažne severný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch miestami do 50 km/h.

Štvrtok

Nad strednou Európou sa bude nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku. Zároveň bude do našej oblasti vo vyšších hladinách ovzdušia od severovýchodu zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Malá, prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele, na severe a východe miestami, hrozia prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na 13 až 8, v údoliach miestami na 7 až 2 stupne. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 21 až 26, na severe miestami okolo 19 stupňov.

Piatok

Nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné tlakové pole.

Šokujúci ZVRAT: Už o
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Getty Images)

Bude polooblačno až oblačno. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota bude 13 až 7 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 27 stupňov.

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu