Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Štatistiky, ktoré potešia: Nezamestnanosť na Slovensku opäť klesla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu minulého roka oproti novembru vlaňajška klesla o 0,05 percentuálneho bodu na 5,04 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti v decembri nižšia o 0,90 percentuálneho bodu. Na pondelkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Úrady práce evidovali na konci minulého roka 138 198 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s novembrom minulého roka ide o pokles o 1 329 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 23 717 osôb.

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na "péenke" alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6,19 %. Medzimesačne to znamenalo pokles o 0,08 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 0,99 percentuálneho bodu. Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci decembra vlaňajška 169 802 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 2 069 osôb, v porovnaní s decembrom 2017 je to menej o 25 781 ľudí.

Viac o téme: NezamestnanosťŠtatistikaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu