Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Boj Dobrovodského s Rómami sa vyostruje: Právnik našiel fintu na susedov!

Rómovia si z bordelu na dvore hlavu nerobia Zobraziť galériu (6)
Rómovia si z bordelu na dvore hlavu nerobia (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Oskar Dobrovodský sa pred necelými dvoma týždňami stretol s Jánom Čarnogurským, ktorý mu prisľúbil pomoc v boji s neprispôsobivými susedmi. Vo štvrtok na nich podal trestné oznámenie, v ktorom ich obviňuje zo spáchania viacerých trestných činov.

Celé Slovensko pozná príbeh Oskara Dobrovodského a jeho problémy s agresívnymi susedmi tiahnuce sa dlhé roky. Zúfalý obyvateľ Malaciek v tejto súvislosti požiadal o pomoc všetkých prezidentských kandidátov. Ozval sa mu Ján Čarnogurský a navrhol mu právne riešenie situácie.

Boj Dobrovodského s Rómami
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

"Vo štvrtok som zaslal na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Malacky trestné oznámenie na spolumajiteľov domu susediaceho s domom Oskara Dobrovodského v Malackách. Obviňujem ich v ňom zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby podľa § 164 ods. 1 Trestného zákona, trestného činu neoprávneného zásahu k domu, bytu alebo nebytovému priestoru  podľa § 218 ods. 1 Tr. zák., trestného činu šírenia nákazlivej choroby zvierat a rastlín podľa § 307 ods. 1 Tr. zák. Spolumajiteľmi sú Jozef D., Mária D. a Eva G."

Podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby a trestného činu šírenia nákazlivej choroby zvierat a rastlín vidí Čarnogurský v tom, že nehnuteľnosť, ktorú spoluvlastnia a výlučne užívajú tak, že sa tam rozšírili potkany, ktoré sa pohybujú aj za bieleho dňa, nemajú tam kanalizáciu ani žumpu a fekálie a komunálny odpad ponechávajú na dvore. Podľa stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava pri nevhodnom zhromažďovaní fekálneho a komunálneho odpadu dochádza k negatívnemu ovplyvňovaniu obytného prostredia, najmä šírením hlodavcov a hmyzu. Hlodavce v našich podmienkach môžu prenášať niektoré infekčné ochorenia, najmä leptospirózu), tuberkulózu, salmonelózu a iné črevné nákazy.

Boj Dobrovodského s Rómami
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Boj Dobrovodského s Rómami
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Neoprávnený zásah k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru zas spočíva v tom, že takýmto užívaním nehnuteľnosti (dvora) znemožnili užívanie rodinného domu, ktorý sa nachádza v ďalšej časti dvora. Vlastníčka tohto rodinného domu je vdova, ktorá dom užívala s manželom a deťmi niekoľko rokov. Potkany z dvora susedov sa dostali aj do jej domu. Kvôli týmto problémom sa musela žena presťahovať ku svojim deťom mimo Malaciek.

Boj Dobrovodského s Rómami
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Boj Dobrovodského s Rómami
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Dokázať iné trestné činy, ako napríklad vyhrážanie sa Oskarovi Dobrovodskému alebo poškodzovanie jeho domu, by bolo komplikované, pretože páchatelia by sa iste vyhovárali, že oni to nespáchali.

"Vyšetrenie trestného oznámenia a ak sa potvrdí, odsúdenie páchateľov, by bolo dôkazom a možno aj vzorom pre iné obce, že nespratných obyvateľov je možné postihnúť aj podľa platných zákonov. Podľa platných zákonov ich možno dostať aj do väzenia. Ak by orgány činné v trestnom konaní hľadali možnosť, ako sa to nedá, potom obyvatelia nadobudnú presvedčenie, že nápravu je schopný zariadiť iba napr. Marian Kotleba," dodal Čarnogurský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu