Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Panika v Hurgade: VIDEO Po smrti dvoch Britov evakuovali 300 turistov, medzi nimi aj Slováci

Manželia Susan († 64) a John († 69) Cooperovci zomreli v hoteli Steigenberger Aqua Magic Zobraziť galériu (6)
Manželia Susan († 64) a John († 69) Cooperovci zomreli v hoteli Steigenberger Aqua Magic (Zdroj: fb/Tom Cooper, FB/Steigenberger Aqua Magic)

HURGADA - Správa o tragickom úmrtí starších manželov z Veľkej Británie na dovolenke v Egypte otriasla celým svetom. Britská cestovná kancelária Thomas Cook, pre ktorú nebohá Susan Cooperová dlhé roky pracovala, evakuovala 300 turistov, ktorí boli ubytovaní v hoteli Steigenberger Aqua Magic. Viacerí z nich sa sťažujú na zdravotné ťažkosti. Ubytovanie v spomínanom luxusnom hoteli ponúkajú aj mnohé slovenské cestovné kancelárie. Thomas Cook od piatka ponúka svojim zákazníkom alternatívne hotely v Hurgade a tiež im poskytuje možnosť vrátiť sa domov. Podľa informácií Denníka N sa v hoteli nachádzali aj slovenskí turisti, ktorí tam boli s cestovnou agentúrou CK Satur. Ich pracovníčka uviedla, že sú v poriadku a vracajú sa naspäť na Slovensko.

Starší manželia Susan († 64) a John († 69) Cooperovci z britského mesta Burnley vycestovali za oddychom k Červenému moru. Boli ubytovaní v 5-hviezdičkovom hoteli Steigenberger Aqua Magic v Hurgade. Žiaľ, obaja manželia v rezorte zomreli.   

Susan dlhé roky pracovala pre cestovnú kanceláriu Thomas Cook, ktorá vyjadrila hlboký smútok nad úmrtiami. „Sme hlboko zarmútení smrťou našich dvoch zákazníkov počas dovolenky. Jeden z nich bol dlhoročným členom našej spoločnosti. Teraz je našim hlavným cieľom podporiť pozostalých obetí. Aktívne sa podieľame na vyšetrovaní a pomáhame miestnej polícii,“ uviedol hovorca cestovnej kancelárie Thomas Cook.

Steigenberger Aqua Magic
Zobraziť galériu (6)
Steigenberger Aqua Magic  (Zdroj: FB/Steigenberger Aqua Magic)


Čítajte aj: Tragédia na dovolenke v Grécku: Natalie (†37) zjedla kuracie mäso, o pár hodín zomrela


Ako prvý tragicky zahynul John. Vo veku 69 rokov zomrel v Egypte na infarkt. Po príhode bol prevezený do tamojšej nemocnice, no lekári mu už nedokázali pomôcť.

Manželia Susan († 64) a John († 69) Cooperovci z Veľkej Británie.
Zobraziť galériu (6)
Manželia Susan († 64) a John († 69) Cooperovci z Veľkej Británie.  (Zdroj: FB/Tom Cooper)

Zlomená Susan sa nedokázala vyrovnať s bolestivou stratou svojho milovaného manžela a o hodinu neskôr zomrela od žiaľu.

So Susan a Johnom bola aj ich dcéra Kelly. Tá uviedla, že jej rodičia boli zdraví a vo veľmi dobrej fyzickej kondícii. „Otec zomrel v hotelovej izbe priamo pred mojimi očami. Potom som išla v sanitke s matkou, tá zomrela v ambulancii nemocnice,“ povedala skormútená Kelly.

Steigenberger Aqua Magic
Zobraziť galériu (6)
Steigenberger Aqua Magic  (Zdroj: FB/Steigenberger Aqua Magic)

Dotknutá cestovná kancelária sa rozhodla uctiť si manželský pár aj tým, že 23. augusta neotvorila svoje dvere zákazníkom. „Vzhľadom na nepredvídané okolnosti bude dnes naša kancelária zatvorená,“ stálo na dverách pobočky v Burnley.

Na situáciu zareagoval aj používateľ Alison na svojom Facebooku. Napísal, že cestovná kancelária Thomas Cook evakuovala po smrti britského páru návštevníkov rezortu z dôvodu zvýšenej chorobnosti medzi hosťami.          

Alison Cope
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Alison Cope)

Evakuovaných bolo približne 300 turistov a viacerí z nich sa sťažovali na zdravotné ťažkosti. Hovorca rezortu uviedol, že od piatka ponúkajú svojim zákazníkom alternatívne hotely v Hurghade a tiež im poskytuje možnosť vrátiť sa domov.

Podľa informácií Denníka N, sa v hoteli nachádzali aj slovenskí turisti, ktorí tam boli s cestovnou agentúrou CK Satur. Jana Zedníková z oddelenia marketingu CK Satur potvrdila, že sú v poriadku a vracajú sa naspäť na Slovensko.

 

Viac o téme: EgyptDovolenkaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu