Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Príčina záhadnej smrti manželov v Hurghade odhalená! V škandalóznom hoteli zabíjala táto baktéria

Steigenberger Aqua Magic Zobraziť galériu (2)
Steigenberger Aqua Magic (Zdroj: fb/Tom Cooper, FB/Steigenberger Aqua Magic)

KÁHIRA - Augustové úmrtie britského manželského páru v egyptskom letovisku Hurghada bolo spôsobené baktériou E.coli, oznámila v stredu egyptská prokuratúra. Po úmrtí manželského páru, ktorý bol ubytovaný v hoteli Steigenberger Aqua Magic, cestovná kancelária Thomas Cook z hotela evakuovala viac ako 300 klientov. Rozhodnutie označila za preventívne opatrenie, hoci niekoľko hotelových hostí uviedlo, že mali závažné črevné ťažkosti.

Škandalózny hotel smrti v Hurghade, kam chodia aj Slováci: Šokujúce zistenie po tragickom úmrtí manželov

Minulý týždeň cestovná kancelária Thomas Cook informovala, že v hoteli Steigenberger Aqua Magic bol zaznamenaný vysoký výskyt baktérie E.coli a tiež stafylokokov.

Šesťdesiatdeväťročný John Cooper trpel zdravotnými problémami, ale baktéria E.coli u neho spôsobila gastroenteritídu a bola v jeho prípade dôvodom zlyhania srdca a následného úmrtia, uviedol prokurátor Nabil Sadik, ktorého citovala agentúra Reuters.

Manželia Susan († 64)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Tom Cooper)

Cooperova šesťdesiattriročná manželka Susan zrejme tiež prišla do styku s baktériou E.coli a zomrela v dôsledku hemolyticko-uremického syndrómu (HUS), pri ktorom zlyhávajú obličky a vyskytuje sa chudokrvnosť, doplnil prokurátor s odvolaním sa na forenznú správu.

Po smrti dvoch Britov 21. augusta egyptské úrady najprv ako dôvod úmrtí uvádzali srdcový infarkt, verejný prokurátor ale nariadil vyšetrovanie. Cestovná kancelária Thomas Cook potvrdila, že o oznámení prokuratúry bola informovaná, doplnila ale, že celú správu zatiaľ nedostala.

Viac o téme: DovolenkaHotelSmrťBaktériaManželiaEgyptSusan CooperCooper John
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu