Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Turista v národnom parku chcel odohnať medveďa: Bizarný trik zafungoval, šelma hneď utiekla!

(Zdroj: Instagram/touronsofyellowstone)

YELLOWSTONE - Obvykle sa informuje o tom, ako medvede napádajú ľudí, teraz je to ale opačne. Kamera Yellowstonského národného parku zachytila turistu, ako obťažuje medveďa. Návštevníci sú si vedomí, že k stretom s divokou zverou môže prísť a sú upozorňovaní na to, ako sa majú zachovať.

Kamera zachytila turistu, ako zaháňa medveďa v Yellowstonskom národnom parku. Do pol pása obnažený bežal za šelmou, kričal a pózoval ako gorila, aby ho odplašil. Medveď sa zrejme vracal do lesa, keď ho návštevník vyplašil.

Video z incidentu bolo zverejnené na Instagrame na profile s veľavravným názvom TouronsOfYellostone (Tourons je slovná hračka pozostávajúca zo slov tourist a moron, teda turista a kretén). Len o deň neskôr profil zverejnil ďalšie video s rovnakým dejom, ale s iným uhlom pohľadu; tentoraz muža niekto nakrúcal priamo z auta.

Yellowstonský národný park uvádza na svojej stránke, že v priemere dôjde k jednému útoku medveďa za rok. Pri samostatných incidentoch v rokoch 2011 a 2015 zabili medvede v parku troch ľudí. Odborníci v tejto súvislosti upozorňujú na to, čo robiť, ak príde k stretu s medveďom. Odporúčania sa nezhodujú s tým, čo vidieť na predchádzajúcich dvoch videách. 

Spomínaný účet TouronsOfYellostone zverejňuje hlúpe správanie turistov v amerických národných parkoch a iných miest s prírodnými krásami, často zahŕňajúce divokú zver. Nedávno zverejnené videá napríklad zachytávajú ženu, ktorá si robila selfie v tesnej blízkosti obrovského bizóna či turistku, ktorá sa snaží prikŕmiť jeleňa (a nedopadne to dobre) alebo muža posmievajúceho sa losovi.

Viac o téme: TuristaMedveďNárodný parkYellowstone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu