Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cyklista uháňal po lese, keď sa zrazu pred ním zjavil medveď: Vyštartoval po ňom a... PREBOHA!

 Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/CBC News: The National)

NORTH SHORE - Istý Kanaďan sa zotavuje po zrážke s medveďom, ku ktorej došlo počas jeho jazdy na bicykli v chránenej rezervácii Lower Seymour v Britskej Kolumbii. Kolízii sa v rýchlosti nestihol vyhnúť, veľa možností, ako jej zabrániť, ani nemal.

Kevin Milner šiel práve dole kopcom, keď zbadal čierneho medveďa. Mal zlomok sekundy na to, aby sa rozhodol, či dupne na brzdu a zastaví pred zvieraťom, alebo sa pokúsi ho obísť skôr, než by si ho všimlo. Vybral si druhú možnosť. Medveď mal však iné plány. 

"Vyštartoval a extrémne rýchlo zrýchlil a zamieril rovno ku mne, priamo do mojej cesty," povedal cyklista, ktorý narazil do chrbta medveďa a následne ho vyhodilo do vzduchu a spravil salto. "Nebol vôbec čas reagovať. Ani som sa nedotkol bŕzd. Videl som svoju pneumatiku a videl som lopatku medveďa. Moja posledná myšlienka bola: 'Toto nebude dobré'." 

Medveď po zrážke utiekol do lesa. Milner zostal ranený ležať na zemi. Bál sa, že utrpel vnútorné krvácanie. Pomoc mu poskytli okoloidúci cyklisti, ktorí zavolali sanitku. Ešte pred jej príchodom sa ale medveď vrátil preskúmať miesto činu. To do Kevina nahnalo poriadnu dávku adrenalínu. Všimol si, že cyklista, ktorý s ním čakal, má e-bike a požiadal ho o požičanie. "Povedal som si: 'Hej, myslíš, že by si mi mohol pomôcť nasadnúť na ten e-bike? Naozaj sa odtiaľto musím dostať, pretože sa potrebujem dostať do nemocnice'," opísal situáciu. Záchranári, ktorí medzičasom dorazili, ho potom previezli do nemocnice v meste North Vancouver. 

Milner, ktorý sa v spomínanej oblasti podľa vlastných slov bicykluje často, si vraj nie je istý, čo mohol urobiť inak, aby sa vyhol kolízii. "Bola to naozaj smola," skonštatoval. Pri incidente utrpel zlomeninu lopatky, pomliaždenie srdca a rebier. Keď to bude možné, plánuje sa vrátiť k cyklistike a už zháňa novú sadu kolies pre svoj bicykel.

Viac o téme: CyklistaZrážkaMedveďKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu