Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kazateľ tvrdí, že sa blíži koniec sveta: Toto podľa neho naznačuje príchod súdneho dňa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN JACINTO - Kazateľ súdneho dňa Tom Hughes z Texasu sa môže pochváliť obrovskou sledovanosťou na sociálnych sieťach. Vo svojom poslednom príspevku veľmi nesrší optimizmom, pretože tvrdí, že správanie ľudí nasvedčuje tomu, že sa nezadržateľne blíži koniec sveta.

Americký kazateľ Tom Hughes je presvedčený o tom, že "koniec času príde, keď Pán príde na Zem, aby nás vrátil domov". Uvádza to vo svojom najnovšom príspevku "The Collapse of Everything!" Pozoruje a hodnotí v ňom veci, ktoré nás dennodenne obklopujú, pričom mnohé z nich považuje za znamenia, že sa blíži súdny deň. Tieto udalosti vraj budú naberať na intenzite. Radí sem prírodné katastrofy a vojnu, ale aj urážky. 

Hughes pritom poukazuje na Evanjelium podľa Matúša 24:7-10. "Lebo povstane národ proti národu a kráľovstvo proti kráľovstvu. A bude hlad, mor a zemetrasenie na rôznych miestach. Toto všetko je začiatok smútku. Potom vás vydajú na súženie a zabijú vás a všetky národy vás budú nenávidieť pre moje meno. A vtedy sa mnohí pohoršia a budú sa navzájom zrádzať a nenávidieť." 

Kazateľ použil túto biblickú pasáž na to, aby sa pokúsil dokázať, že ide o varovanie od Boha. "Človeče, hovoríš o tom, že si urazený, myslíš na Ježišove slová, kde budú mnohí urazení. Zdá sa, že všade, kam prídete, sú všetci urazení. Ježiš nám hovorí, že v skutočnosti sa to ešte zhorší." Mnohí jeho nasledovatelia s ním súhlasia. "O všetkom rozhoduje Boh. Neprekvapuje ho, čo sa deje," skonštatoval jeden z nich. 

Viac o téme: Koniec svetaKazateľSúdny deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu