Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ženu napadol medveď, keď venčila psa: Nečakaný útok zozadu, na svoju obranu použila takýto trik

(Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - K útokom medveďov dochádza po celom svete. Tentoraz sa jeho obeťou stala nemenovaná žena počas toho, ako venčila svojho psa v prírode. Zviera zaútočilo zozadu a zvalilo ju na zem. V sebaobrane ho udrela do nosa a prinútila ho tak utiecť. A zrejme práve vďaka tomu sa jej podarilo útok prežiť.

Na ženu zaútočila samica medveďa po tom, čo venčila psa v obci Leavenworth v štáte Washington. Medvedica sa na ňu vrhla v čase, keď bola otočená chrbtom a zvalila ju na zem. Biológ Rich Beausoleil povedal: "Nevidela, že sa blíži, takže ani nestihla kričať, tlieskať, mávať rukami alebo iným spôsobom medveďa skúsiť odplašiť." 

 

**UPDATE 5:30PM** Per the City of Leavenworth - The bear situation has been cleared, but out of an abundance of caution...

Posted by Chelan County Sheriff's Office on Saturday, October 22, 2022

Žena nemala na výber a musela sa začať brániť. Beausoleil si myslí, že jej to zachránilo život. "Ak vás zvalí medveď, tak jediným riešením je bojovať. Bol to pre ňu inštinkt, len sa otočila a strčila medveďa priamo do nosa." Medveď ostal preľaknutý a napokon utiekol. Ženu previezli na ošetrenie do nemocnice s viacerými zraneniami, informovala televízia NBC News

 

Medvedicu našli predstavitelia úradu pre voľne žijúce živočíchy v blízkosti miesta, kde došlo k útoku ešte v ten deň. Bola zabitá. Neďaleko boli spozorované aj dve medvieďatá, ktoré boli starostlivo odchytené a prevezené do rehabilitačného zariadenia pre voľne žijúce zvieratá.

Viac o téme: Medveďútok medveďa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu