Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Optická ilúzia, ktorá zmiatla už veľa ľudí: Čo vidíte na tomto obrázku vy?

Optická ilúzia zmiatla ľudí.
Optická ilúzia zmiatla ľudí. (Zdroj: TikTok/@laughswithsel)

LONDÝN - Zdanlivo obyčajný záber, na ktorom sú zachytení dvaja ľudia v kancelárii, je v skutočnosti dokonalá optická ilúzia, ktorá vyvoláva veľký zmätok. Klamlivý príspevok uverejnil používateľ TikTok známy pod užívateľským menom @laughswithsel, ktorý si vďaka svojim zábavným a dôvtipným videám získal mnoho priaznivcov.

Optická ilúzia dvoch kolegov, ktorí  si v kancelárii prejavujú jemné gesto, mätie divákov a iba s ťažkosťami sa orientujú v spleti vlasov a rúk. Na prvý pohľad sa zdá, že  na obrázku sa muž skláňa k žene, ktorá sedí na stoličke a objíma ju, píše The Mirror.

Pri trochu pozornejšom pohľade však divákovi neunikne, že má obuté dámske topánky na podpätkoch, čo vyvoláva isté zneistenie. Je preto dobré sústrediť sa a dvíhať oči od spomínaných topánok smerom nahor. Vtedy zistíte, že v skutočnosti je to muž, kto sedí na stoličke a je to žena, kto sa k nemu skláňa, objíma ho pravou rukou a ľavú má položenú na jeho ľavom ramene.

Ilúzia sa dá ľahšie rozpoznať, keď sa žene pozriete na jej dlhé vlasy.  TikToker @laughswithsel pravidelne uverejňuje príspevky so zábavným obsahom a iba tento má 114,3 000 hodnotení „Páči sa mi“ a nazbieral tisíce komentárov, pričom diváci neskrývajú veľký obdiv. „Najskôr som si myslela, že má opätky. Trvalo mi to dlho, kým som skutočne pochopila, čo sa tu deje!“ priznala sa jedna z užívateliek. „Sľubujem ti, že na sekundu  som to rozpoznal a teraz znova hľadám tú dámu,“ priznáva iný divák. Tretia osoba  uviedla, že jej trvalo „1019363827374629919373639201947638 rokov, kým na to prišla,“ zatiaľ čo štvrtá poznamenala: „Vidím to, ale potom sa môj mozog vráti k tomu, že je tam muž s opätkami.“ Niektorí diváci odporučili ostatným, aby si naklonili telefón doľava alebo doprava a mnohí napísali, že všetko pochopili, až keď si ho úplne otočili.

Viac o téme: KlamOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu