Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

WhatsApp má tento rok zaviesť štyri veľké zmeny: Používatelia, na tieto sa pripravte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Aplikácia WhatsApp plánuje v roku 2022 vlnu veľkých zmien, aby ešte viac uspokojila dve miliardy svojich používateľov. Väčšina nových funkcií sa stále vyvíja a technologický gigant zatiaľ ponúka iba ukážku toho, čo môžu očakávať.

Vylepšenia hlasových poznámok

Hlasové poznámky sú jednou z najužitočnejších funkcií WhatsAppu, najmä pokiaľ ide o dlhé príbehy, ktoré sa nechcú nikomu písať. Hovory a iné prerušenia však môžu zdĺhavú poznámku ľahko prekaziť a prinútiť používateľa k otravnému reštartu. WhatsApp sa tým zaoberá a pracuje na spôsobe, ako tento problém odstrániť. Podľa beta testovania je na ceste veľmi potrebný nástroj na pozastavenie a obnovenie obsahu. K dispozícii bude tiež možnosť zobraziť ukážku záznamu pred stlačením tlačidla Odoslať. 

WhatsApp má tento rok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/DPA/Karl-Josef Hildenbrand)

Presúvanie chatov WhatsApp medzi iOS a Android

Prepínanie medzi iOS a Android je zložité, presun chatov na WhatsApp je ale ešte väčší problém. Spoločnosť si to uvedomuje a konečne sa snaží celú vec vyriešiť. Takže  čoskoro, keď sa rozhodnete prejsť z iPhone na Android alebo naopak, bude to dúfajme menej problematické. 

Reakcie na WhatsApp

Možnosť označiť, že sa používateľom niečo páči alebo správy so srdiečkami v iných aplikáciách, ako je Facebook Messenger, oceňujú najmä tí, ktorí radi rýchlo vyjadrujú názor na nejakú konverzáciu bez toho, aby sa do nej aktívne zapojili. Vyzerá to tak, že čoskoro to umožní aj WhatsApp. Podľa uniknutých screenshotov budú reakcie rovnaké, čiže palec hore, srdce, smejko, smutné emotikony a ďakovné modlitbové ruky. 

WhatsApp má tento rok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Vylepšené zabezpečenie WhatsApp

S množiacimi sa prípadmi podvodov a ohrozenia je vítané čokoľvek, čo zvýši bezpečnosť. Obzvlášť užitočné to bude pre tých, ktorí využívajú WhatsApp Web. Spoločnosť pracuje na spôsobe, akým by používatelia mali možnosť povoliť, resp. zakázať dvojstupňové overenie z webu a mohli spravovať prístup k svojmu WhatsAppu. 

Viac o téme: WhatsApp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu