Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Ľudia na pláži ostali v šoku: V známom jazere sa kúpala medvedia rodinka!

(Zdroj: Youtube/ABC News)

TAHOE - Kalifornčania pre zvyšujúcu sa teplotu a lesné požiare čoraz viac vyhľadávajú miesta, kde sa môžu schladiť. To ale platí aj pre miestnu faunu. Príkladom je jedna medvedia rodina, ktorá sa nedávno kúpala v jazere Tahoe. Video sa na internete stalo populárnym a rozpútalo vášnivú diskusiu.

Medvedicu a jej tri mláďatá uvideli turisti skákať do známeho vysokohorského jazera Tahoe, ktoré sa nachádza na hranici štátov Kalifornia a Nevada. Aj keď vidieť hravé medvieďatá musel byť milý pohľad, mnohí tvrdia, že je to skôr alarmujúce, pretože to svedčí o tom, že šelmy úplne stratili plachosť. Navyše, medvedica svoje mláďatá veľmi ochraňuje, a preto je nebezpečné zdržiavať sa ich v tesnej blízkosti. Ľudia naliehali, že divým zvieratám musí byť poskytnutý priestor namiesto toho, aby ich nakrúcali tak zblízka. Keď sa video stalo populárnym, rozprúdila sa debata o zmene podnebia a o tom, ako ľudské správanie ovplyvňuje prirodzené zvyky divokej zveri.

Miestni obyvatelia uviedli, že veľa medveďov v regióne stále blúdi v obytných štvrtiach a sú zvyknuté na ľudskú prítomnosť. "Ľudia sú príliš blízko. Čierny medveď s mláďatami môže byť veľmi agresívny a to, čo bude/nebude tolerovať, nie je vždy jasné. Ak medvedica niekomu ublíži, štát ju eutanázuje a jej mláďatá budú buď hladovať, alebo (ak budú ulovené) prežijú svoj život v klietkach," napísala jedna z užívateliek Twitteru. 

FOTO Na strome uviazlo medvieďa! Unikátna pasca, ktorou ho po dlhých hodinách zlákali dolu

Nie je to prvýkrát, čo sa medvedia rodinka vybrala na pláž, aby sa ochladila počas horúčav. Koncom júna sa na internete objavilo video s inou medveďou rodinou, ktorá sa kúpala v tom istom jazere. Úrady v oblasti vydali prísne varovanie, aby ľudia nechodili príliš blízko k zvieratám. "Môžu byť veľmi nebezpečné. Nekŕmte ich, nelákajte, neprovokujte a samozrejme v takomto prostredí sa k nim nepribližujte a rešpektujte ich priestor," upozornil Nelson Resendes z kancelárie šerifa okresu Placer.

Viac o téme: JazeroMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu