Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Na strome uviazlo medvieďa! Unikátna pasca, ktorou ho po dlhých hodinách zlákali dolu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RALEIGH - Mláďa medveďa čierneho, ktoré sa vyšplhalo na strom v americkom štáte Severná Karolína, zlákali späť dolu želé šišky a ryby. Miestna polícia v tom čase požiadala ľudí, aby sa areálu vyhli. Experti sa domnievajú, že medvieďa bolo zmätené.

V utorok polícia v meste Raleigh požiadala ľudí, aby sa vyhli oblasti okolo nemocnice Rex Healthcare po tom, čo sa na strome objavilo mláďa medveďa. Strážnici spolupracovali s Komisiou pre zdroje divokej zveri, aby nedošlo k ublíženiu na strane zvieraťa ani ľudí. Greg Batts z komisie v blízkosti stromu umiestnil želé šišky a sardinky v nádeji, že mláďa zláka späť na zem, aby mohlo samo odísť. Dokonca pomazal okolie stromu malinovým želé. Následne pomocou šišiek a sardiniek vytvoril pre medveďa stopu. 

Okolo polnoci skutočne zliezlo dole a pred odchodom z miesta si pochutnalo na šiškách. Podľa policajtov osemnásťmesačné mláďa následne prešlo cez cestu, pričom sa snažili zaistiť jeho bezpečnosť. Následne ho nazvali Rex. 

FOTO Turistku na výlete začali prenasledovať dva medvede: Keď chcela prežiť, musela spraviť TOTO

Okresná biologička pre divokú zver Colleen Olfenbuttelová uviedla, že najčastejšou príčinou úmrtia medveďov je zrážka s vozidlami a bojí sa, že by Rexa mohlo zraziť auto. Olfenbuttelová predpokladá, že matka medveďa sa od tohto jedinca účelovo oddelila. Medvieďa preto mohlo byť zmätené. Odborníci veria, že sa mu podarí úspešne vrátiť sa do prírody. 

Viac o téme: Medveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu