Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Darwinove ceny: Kto umrel najhlúpejšou smrťou?

Jedna z cieny sa ušla aj českým zberačom šrotu, vďaka ktorým sa zrútila hala v Kladne.
Jedna z cieny sa ušla aj českým zberačom šrotu, vďaka ktorým sa zrútila hala v Kladne. (Zdroj: TASR)

Aj tento rok sa rozdávali Darwinove ceny, recesistické ocenenie posmrtne udeľovaných ľuďom, ktorí podľa oficiálnej definície "obohatili genetický fond ľudstva tým, že sa z neho vyradili"; teda tým, ktorí zomreli obzvlášť kurióznym spôsobom.

Zomreli vlastnou vinou

KLADNO - Jedna z pomyselných Darwinových cien (podľa biológa Charlesa Darwina, autora teórie o prirodzenom výbere) sa ušla aj českým zlodejom, ktorí vlani v júli kradli železo z bývalej valcovne v Kladne. Keď sa partia podnikavcov pokúšala odmontovať železné nosníky, časť haly sa zrútila a privalila ju. Dvaja z nich pritom utrpeli smrteľné zranenia.

Spadli na cestu?

KOLUMBIA - Ďalšiu cenu udelili mužovi a žene z Južnej Karolíny, ktorých našli nahých a v bezvedomí na ceste. Po prevoze do nemocnice pár zomrel. Úrady dodnes nevedia, čo sa stalo. Neexistujú žiadni svedkovia ani havarované auto. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že pár spadol pri milovaní zo strechy neďalekej budovy, kde našli dôkladne poskladané šatstvo.

Neuskočil

SPRINGFIELD - Do zoznamu ocenených sa dostali aj dvaja mladíci z amerického štátu Illinois. Muži, ktorí sa očividne veľmi nudili, si vymysleli nezmyselnú zábavku - súťažili, ktorý z nich má lepšie reflexy, a to tak, že na poslednú chvíľu uskakovali pred prichádzajúcim rýchlikom. Súťaž trvala až dovtedy, kým sa jednému z mužov nepodarilo zavčasu trať opustiť.

Tanec na nádrži

DENVER - Ďalší kuriózny a zároveň tragický príbeh sa stal skupine tínedžerov v americkom štáte Colorado. Chlapci popíjali a fajčili marihuanu a v jednej chvíli sa rozhodli vyskočiť a vyblázniť sa na poloprázdnej nádrži na pohonné hmoty. Chlapci pritom stále fajčili. Keď ich dupanie spôsobilo únik pary, došlo k výbuchu, ktorý dvaja mladíci neprežili.

Skočil k medveďom

BELEHRAD - Darwinovu cenu získal i 23-ročný Srb, ktorého telo našli vo výbehu pre medvede belehradskej zoo. Stalo sa tak po víkendových pivných slávnostiach. Telo ležalo v kúte, kde medvede dostávali jedlo. Šelmy si svoju korisť pred ošetrovateľmi zúrivo bránili. „Muž bol opitý alebo sfetovaný. Len idiot môže skočiť do medvedieho výbehu,“ povedal vtedy riaditeľ zoo Vuk Bojovič.

Smrť v šachte

MEXIKO - Čestné miesto v rebríčku sa ušlo aj Američanke Jessice (24), ktorá si v hotelovej telocvični v Mexiku zlepšovala kondíciu. Náhle jej napadlo, že potrebuje niečo z nižšieho poschodia, no nechcelo sa jej tam ísť. Rozhodla sa preto použiť otvorenú šachtu technického výťahu, aby zavolala na svojho priateľa. Nevšimla si však, že v tej chvíli prichádza zhora výťah.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu