Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvilačný útok v raji na zemi: V žalúdku žraloka našli ruku so svadobnou obrúčkou!

Réunion Zobraziť galériu (3)
Réunion (Zdroj: Getty Images)

RÉUNION - Neďaleko ostrova Réunion v Indickom oceáne bol usmrtený žralok tigrí. O jeho likvidácii rozhodli miestne úrady, keď vyhodnotili, že je nebezpečný pre miestnych obyvateľov a turistov. A oprávnene, pretože vysvitlo, že zožral istého Škóta, ktorý bol nezvestný niekoľko dní. Jeho končatinu našli v žalúdku predátora spolu s obrúčkou.

Rozhodnutie miestnych úradov o likvidácii žraloka tigrieho, ktorý sa pohyboval v blízkosti Réunionu, prijali viacerí s nevôľou. No urobili dobre, pretože po jeho likvidácii sa v jeho žalúdku našla ľudská ruka. Na jednom z prstov bola dokonca svadobná obrúčka. Obeťou je 44-ročný Richard Martyn Turner z Edinburghu, ktorého zmiznutie nahlásila jeho manželka Verity ešte minulú sobotu. Dnes to potvrdili miestne úrady. Vdova po nebohom policajtom vtedy povedala, že sú na ostrove na dovolenke, aby oslávili jej 40. narodeniny. Richard si podľa jej slov išiel sám zaplávať a zašnorchlovať do lagúny Hermitage Lagoon. Odvtedy ho nevidela.

Krvilačný útok v raji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pátracia akcia, do ktorej bol privolaní potápači, záchranárske psy a vrtuľník, skončila neúspešne. Po identifikácii prsteňa sa však Verity rozplynuli všetky nádeje, že ešte uvidí svojho manžela živého. "Očividne si myslel, že plávanie v lagúne je bezpečné, veľa ľudí tam chodí šnorchlovať, pretože voda je tam teplá a plytká. Možno ho vlny odplavili na otvorené more, alebo žralok vplával do lagúny. Isté je teraz len to, že je mŕtvy," vyjadril sa jeden z miestnych obyvateľov. 

Krvilačný útok v raji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Žena (35) plávala s delfínmi, no prišla mimoriadne krutá rana: Prišla o ruky aj o prsník!

V súvislosti so smrťou muža pracujú forenzní technici s dvomi teóriami. Predátor mohol Turnera napadnúť a usmrtiť, alebo sa utopil nešťastnou náhodou a žralok ho zožral v čase, keď bol už mŕtvy. Vyšetrovatelia plánujú vykonať pitvy na ďalších troch žralokoch, ktoré boli odchytené v spomínanej lagúne, aby zistili, či sa aj v nich náhodou neskrývajú nejaké časti ľudského tela. Útoky žralokov nie sú v okolí Réunionu neobvyklé; ostrov totiž leží v oblasti takzvanej "žraločej diaľnice" medzi južnou Afrikou a Austráliou. Za posledných devätnásť rokov tam žraloky smrteľne napadli desať ľudí.

Viac o téme: LagúnaReunionútok žraloka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu