Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Blondínka (27) si za rok a pol dokázala ušetriť peknú kopu peňazí: Stačilo jej spraviť jedinú VEC

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Austrálčanka Rachel Wilsonová si pred časom uvedomila, že sa chce osamostatniť od rodičov a začala šetriť od nuly. Veľmi rada nakupovala oblečenie, kozmetiku či topánky, no dnes šetrí na budúci dom. Život jej zmenila kamarátka, ktorá jej povedala o online šetriacej platforme, vďaka ktorej si za krátky čas dokázala ušetriť pekný balík peňazí.

Keď dvadsaťsedemročná event manažérka Rachel započula kamarátov hovoriť o dome a usadení sa, zamyslela sa nad svojím životným štýlom a s hrôzou si uvedomila, že v banke má menej ako tisíc dolárov. "Vystrašilo ma to a bolo mi jasné, že s tým musím niečo robiť. Rada si kupujem nové topánky, oblečenie a ďalšie veci. Šetrenie by ale znamenalo, že si nič z toho nebudem môcť dovoliť," hovorí. 

Mladý pár (19, 21) šokoval finančného poradcu, keď si kúpil dom: Takto sme sa k nemu dopracovali!

Wilsonová si dlho myslela, že zostane žiť so svojimi rodičmi a hromadou topánok. Pred pár rokmi jej ale kamarátka spomenula online šetriacu platformu, vďaka ktorej sa dá usporiť slušné množstvo peňazí. Rachel bola spočiatku skeptická, no napokon to skúsila. Platforma "Make The Most of Your Money" umožňuje peniaze z výplaty vkladať na rôzne účty podľa potreby, napríklad na lieky, nákupy a dom. Dnes Rachel spoločne so svojím priateľom aktívne hľadá dom a je pripravená na kúpu. Vďaka aplikácii sa jej totiž podarilo našetriť si tisíce dolárov, ktoré využije ako depozit pri kúpe nehnuteľnosti. 

Blondínka (27) si za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Stále nemôžem uveriť tomu, že som za osemnásť mesiacov ušetrila toľké peniaze," povedala. Šetrenie ju vraj naučilo venovať viac pozornosti výdavkom. Jednou z vecí, ktoré zmenila, bolo, že začala viac platiť v hotovosti a nie kartou, čo automaticky znamenalo menej míňania. Taktiež začala viac chodiť pešo namiesto objednávania taxíkov a rovnako si začala pripravovať obedy do práce na celý týždeň namiesto toho, aby si každý deň objednávala obed z nejakej reštaurácie. 

Viac o téme: SporenieAplikáciaŠetrenie peňazí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu