Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena si strčila do vagíny nanuk, aby sa schladila: Lekári varujú, mimoriadne nebezpečná praktika!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - S príchodom vysokých teplôt hľadáme rôzne spôsoby, ako sa schladiť. Snáď najhoršou alternatívou je strkanie nanuku do vagíny, ako to urobila jedna žena. Nielenže to neprináša žiadnu úľavu od tepla, ale môže to navyše vyvolať vážnu infekciu, podráždenie či dokonca traumu.

"Čokoľvek s potravinárskym farbivom, farbou, parfumom alebo vysokým obsahom cukru má negatívny vplyv na vaginálne pH a laktobacillus, čo zvyšuje riziko vaginálnej infekcie," upozornila gynekologická konzultantka Anne Hendersonová. Na vlastnej koži sa tom presvedčila žena z Veľkej Británie, ktorá si do vagíny zaviedla nanuk v snahe ochladiť sa. 

Žena si strčila do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Hendersonová uviedla, že takýto spôsob ochladzovania sa je v konečnom dôsledku úplne zbytočný. "Teplotu v jadre tela vrátane vnútorných orgánov, ako je napríklad aj vagína, určuje mozog. Nedá sa zmeniť použitím chladiaceho prostriedku. Ten poskytne len dočasnú úľavu," vysvetlil. Telo má prirodzenú schopnosť autoregulácie, s ktorou je lepšie nemanipulovať. 

Gynekologička varuje pred šialenou praktikou: Ženy, prestaňte si vysávať vagínu!

Spoluzakladateľka kondómovej značky HANX, Sarah Welshová taktiež varuje pred touto šialenou praktikou. Ľad sa totiž môže prilepiť na steny vagíny a spôsobiť trvalé poškodenia alebo traumu. "Okrem toho, vložením akýchkoľvek potravín do vagíny riskujete zavedenie mikróbov, čím vytvoríte dokonalé prostredie pre rast baktérií a infekcií." 

Žena si strčila do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalším zlým nápadom je strkanie cesnaku do vagíny. Urobila to jedna žena, ktorá tak chcela vyliečiť opar. Podľa gynekologičky Jennifer Gunterovej je síce cesnak výborným antimykotikom, no jeho účinky sa doposiaľ netestovali ani len na myšiach, nieto na ľuďoch. Dodala, že cesnak zanecháva takzvané biofilmy a je pravdepodobné, že ich zanechal aj vo vnútri ženinej vagíny. Ďalšími potravinami, ktoré do vagíny jednoznačne nepatria, sú uhorka, petržlen či jogurt. Áno, aj tie si už niektoré ženy strkali tam, kam nemali. V súčasnosti existuje niekoľko trendov, ako "vyčistiť" vagínu. Experti ale neodporúčajú skúšať ich, vagína sa totiž vie dokonale očistiť sama.

Viac o téme: VagínaNanuk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu