Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievčina si cez Airbnb zarezervovala ubytovanie na dovolenke: Takmer prišla o všetky peniaze

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Chelsea Galpin)

NORTHAMPTON - Mladá Angličanka sa stala obeťou podvodu. Zistila to deň pred vycestovaním na dovolenku, keď jej z banky prišla SMS správa o tom, že na účte nemá dostatok peňazí na zaplatenie svojho Airbnb ubytovania.

Dvadsaťšesťročná Chelsea Galpinová dostala správu od banky, v ktorej sa písalo, že na účte nemá v prepočte 1209 eur na zaplatenie Airbnb ubytovania. Pokúsila sa preto prihlásiť do svojho Airbnb konta, no zistila, že jej účet bol zrušený. Stále jej však chodili maily o potvrdení 563-eurovej cesty do Rumunska. Okrem toho dostala správu o tom, že jej dvojdňový pobyt v Aténach, na ktorý sa mala vydať už na druhý deň, bol zrušený. "Bola to absolútna nočná mora, hlavne večer pred odletom v zúfalej panike z toho, že nebudem mať kde zostať," hovorí. 

Dievčina si cez Airbnb
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Chelsea Galpin)

Celý problém spočíval v tom, že Airbnb účet dievčiny napadli hackeri a vymazali ho. Spoločnosť teda kontaktovala z priateľovho účtu a snažila sa im vysvetliť, čo sa stalo, no nepomohli jej. Galpinová teda kontaktovala Airbnb opäť, tentoraz prostredníctvom Twitteru. Stránka nakoniec súhlasila s vrátením finančnej čiastky v hodnote viac ako 889 eur. Suma zahŕňala odškodné za falošnú rezerváciu pobytu v Rumunsku, plus viac ako 200 eur, ktoré zaplatila za dovolenku vo Veľkej Británii, na ktorú mala ísť koncom tohto mesiaca. Ďalšiu transakciu vo výške 1209 eur banka zamietla v dôsledku prekročenia limitu. 

Manželia si na dovolenke prenajali byt cez Airbnb: Našli ich mŕtvych, neviditeľný zabijak

Podľa slov Chelsea však nie je ľahké dostať svoje peniaze späť. Airbnb sa bráni tým, že rezervácie boli vykonané správne a korektne. "Airbnb potrebuje prehodnotiť svoje postupy, aby sa tomuto v budúcnosti zamedzilo," uviedlo vo svojom oficiálnom stanovisku. 

Viac o téme: DovolenkaPodvodHackeriAirbnb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu