Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma na Niagare: Z výšky 19-poschodového domu spadol do vodopádu a všetkých šokoval!

Výhľad turistov na Niagarské vodopády. Zobraziť galériu (2)
Výhľad turistov na Niagarské vodopády. (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Pád z takmer šesťdesiatmetrovej výšky do Niagarských vodopádov prežil muž, ktorý sa chcel zblízka pozrieť na víriacu masu vody. Keď sa ho vydali hľadať policajti, našli ho sediaceho na jednom z veľkých kameňov pod vodopádmi. Mal iba ľahšie zranenia, informovala miestna polícia.

Muž podľa polície v utorok nad ránom preliezol bariéru pri časti Horseshoe Falls (Podkova), ktorá je najväčšia z troch častí tvoriacich Niagaru. Privolaní policajti ho objavili, ako v šoku, ale bez vážnych zranení sedí v blízkosti spodnej časti vodopádov na jednom z veľkých kameňov. Vzápätí ho previezli do nemocnice na ošetrenie a na pozorovanie. Podľa miestnych ľudí mal zrejme šťastie, že najväčšie severoamerické vodopády mali práve výnimočne vysoký prietok.

Dráma na Niagare: Z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Ak má Erijské jazero vyššiu hladinu a prúd smerom k jazeru Ontário je silnejší, šanca na to, že sa vyhnete masívnym kameňom pod Podkovou, je väčšia. V tomto prípade to hádam tento jednotlivec bude vnímať ako požehnanie,“ povedal pre Buffalo News starosta obce Niagara Falls Jim Diodati.

Muž mal podľa neho obrovské šťastie, že sa pri páde vyhol kameňom trčiacim z vody. Podľa denníka zomrie každý rok v Niagare asi 25 ľudí. Iba hŕstke tých, ktorí do vodopádov spadli, sa podarilo prežiť. Medziiným sa o zdolanie Niagarských vodopádov pokúsili napríklad v sude viacerí dobrodruhovia, len máloktorý z nich prežil. Niagarské vodopády, ktoré ležia na hranici USA a Kanady, ročne navštívia milióny turistov.

Viac o téme: MužPádKameneVysoká hladinaVodopády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu