Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dôchodca venčil svojho psa, ten ho zatiahol do kríkov: Šokujúci nález v hustom poraste

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PETROHRAD - Na prekvapivý nález narazil dôchodca počas prechádzky v ruskom Petrohrade so svojím psom. Keď ho jeho jack russell ťahal do hustých kríkov v odľahlej časti parku, našťastie ho nasledoval a zachránil tak život bábätku, ktoré tam pravdepodobne zámerne zanechala jeho matka.

Novorodenca pohodeného v hustom kroví zachránil nemenovaný dôchodca a jeho pes. "Smerom k tomu porastu ma ťahal Macho, ja som tam vôbec nechcel ísť. Keď som uvidel, že sa v kríkoch hýbe bábätko, takmer som omdlel," spomína si muž.

Malé dievčatko zabalené iba v tričku vraj vôbec neplakalo, iba rozhadzovalo ručičkami a nožičkami. Senior ho zdvihol a bežal s ním za strážnou službou. Tá zavolala záchranárov, ktorí dieťa okamžite odviezli do nemocnice. "Lekári mi neskôr povedali, že predtým určite dlho plakalo, pretože bolo veľmi vysilené. O jeho živote rozhodovali minúty. Doteraz som sa z toho nespamätal," pokračuje nálezca. Lekári uvádzajú, že dievčatko bolo značne podchladené a dehydrované. Našťastie sa však rýchlo zotavuje a bude v poriadku. "Ide o veľmi znepokojujúcu situáciu. Niečo také sa nemalo vôbec stať. Nikto predsa nemôže len tak odhodiť do kríkov dieťa," povedala jedna zo zdravotných sestier. 

Dôchodca venčil svojho psa,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Po matke už pátrajú a statočný Macho bude za svoj hrdinský čin vyznamenaný. "Je veľmi nepravdepodobné, že by si niekto toho novorodenca v takom hustom poraste všimol. Ak by nebolo Macha, všetko by možno skončilo inak," dodal hovorca Ruskej národnej gardy.

Viac o téme: RuskoKríkyBábätkoDieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu