Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Rodičia dali svojej dcérke nezvyčajné meno: Ľudia ich kvôli nemu vysmiali

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Jade Jeanes)

WESTON-SUPER-MARE - Mladí rodičia z Veľkej Británie dali svojej vytúženej dcére veľmi nezvyčajné meno. Keď ho však mamička spomenula na internete, mnoho ľudí ju za neobvyklý výber vysmialo a nemalo preň žiadne pochopenie. Napriek kritike voľbu mena neľutuje.

Manželia Jeanesovci z anglického grófstva Somerset sa sedem rokov snažili splodiť dieťa. Keď zistili, že sa z nich konečne stanú rodičia, rozhodli sa dať dieťatku extravagantné meno. Jade najprv chcela svoju dcérku pomenovať Belle po hrdinke z jej obľúbenej rozprávky Krása a zviera. Neskôr sa však rozhodla pre meno Disney po známom filmovom mágovi. Priznala, že pôrodné asistentky v bristolskej nemocnici Svätého Michala, kde rodila, považovali meno za veľmi nezvyčajné. No to, čo zažila po zverejnení mena na facebookovej stránke pre rodičov, skutočne nečakala. Užívatelia sa jej kvôli tomu doslova vysmiali. 

FOTO Rodičia dali svojej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Josh Jeanes)

Jade napriek výber netypického mena neľutuje. "Moji priatelia a rodina meno Disney milujú," povedala. Podľa jej slov bol Walt Disney osobnosťou a meno dcére dokonale sedí. Jade verí, že podobné mená budú pre budúcu generáciu normálne a bežné. "Kým sa dostane do školy, kde budú ďalšie deti v jej veku, jej meno v kolektíve zapadne," myslí si.

FOTO Rodičia dali svojej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Jade Jeanes)

Jade s Joshuom sa stretli, keď mali obaja devätnásť rokov. Kvôli zdravotným komplikáciam dievčiny však mala problém otehotnieť. V roku, kedy sa jej to konečne podarilo, sa dvojica taktiež zosobášila a vyhrala v bingu 20-tisíc libier. Chceli preto, aby dcérka, na ktorú tak dlho čakali, dostala výnimočné meno."Rodičia dávajú deťom väčšinou obyčajné mená, ktoré sa mi nepáčia, ale nehovorím im, že by tak nemali pomenovať svoje deti. Nemalo by to tak preto byť ani opačne," dodala Jade. Rodičia sa už vraj nevedia dočkať dňa, kedy svoju dcérku zoberú do Disney Worldu. Podľa nich to tam bude určite milovať. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu