Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Blondínka (24) zverejnila perfektnú rannú FOTO: Ľudia ju za to nenávidia, kvôli trápnemu detailu

(Zdroj: Instagram/scarlettlondon)

LONDÝN - Anglická blogerka sa stala terčom urážok a výsmechu po tom, ako na sociálnej sieti zverejnila fotografiu svojho ranného rituálu. Ľudia jej vyčítajú, že na internete prezentuje falošný a nedosiahnuteľný ideál mladých ľudí. Našli sa aj takí, ktorí sa jej dokonca vyhrážali smrťou.

Na kontroverznom zábere Scarlett Londonová sedí na posteli v obklopení héliových balónov v tvare srdca, na tvári má tonu mejkapu, dokonale učesané vlasy a vedľa seba má položený tanier zdravých raňajok. A nechýba fľaša ústnej vody, ktorú dievčina propaguje. "Najlepšie dni začínajú úsmevom a pozitívnymi myšlienkami, palacinkami s jahodami a s bezodnou šálkou čaju. A aj napriek tomu, že vám neukážem svoje skutočné ranné vlasy (verte mi, je to otrasný pohľad), ponúkam vám trochu predstavu o tom, ako môžete začať svoj deň pozitívnym spôsobom," okomentovalla 24-ročná Scarlett svoju fotku. 

Mnohí užívatelia ju teraz ostro kritizujú, pretože podľa ich názoru prezentuje falošný, nedosiahnuteľný imidž, aby zapôsobila na mladých ľudí. Iní si robia posmešky z jej údajne zdravých raňajok a tvrdia, že nejde o žiadne palacinky, ale o obyčajné tortilly, ktoré majú vyzerať ako palacinky. "Je to také smiešne, na všetkých leveloch. Všetko, čo je na tej snímke, je vtipné a neskutočne falošné. Ani neviem, kde začať, či od umiestňovania produktu na fotografiu alebo od tortíl, ktoré sa tvária ako palacinky," znie jeden z prvých negatívnych komentárov. Ľuďom sa jednoducho nepáči, že blogerka sa prezentuje nereálnym spôsobom života. Fotografia je podľa nich rovnako nebezpečná, ako keď mladé dievča vidí v časopise modelku s dokonalou postavou a z každej strany počúva, že tak vyzerá ženský ideál krásy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In the last 48 hours, grown men & women, MP’s, women’s equality representatives, journalists, actresses and broadcasters have discovered my Instagram feed and decided to pick it apart online, in front of thousands. Each time I refresh my page, hundreds of new nasty messages pour onto my Instagram, Twitter and YouTube, some of which have contained malicious death threats. There are now hundreds of thousands of tweets circling the internet, shaming me. I implore those mindlessly sharing this content to research who I am as a person, before they further drag my name and image through the mud. Yes, I do adverts on here, but only with brands I genuinely use and would spend money on myself. My feed isn’t a place of reality (let’s talk about Exhibit A - above - I mean who spends their time in such a beautiful city, perched on a ledge, ice-cream in hand and smile permanently affixed to her face, it’s staged guys). Sometimes my photos are whimsical and OTT and a little too pink, but I’m not presenting this as an ‘idealistic’ version of life that young girls should aspire to. Those who follow me will know my reality. I try to raise awareness for the digestive condition I suffer from, the same condition that years ago threatened me graduating from university. My Instagram has been an outlet to show you can be positive and have fun with life, despite this condition. I personally don’t think my content is harmful to young girls but I do agree Instagram can present a false expectation for people to live up to. And I am wholeheartedly sorry if I’ve ever made anyone feel inadequate through my content. My life mission is quite the opposite. I am a strong 24-year-old woman who has experienced bullying in the past. I am and will be okay after this hideous experience. But another young girl or guy as the subject of a targeted hate campaign might not be okay. Please remember at the centre of of every viral storm is a human being.

Príspevok, ktorý zdieľa Scarlett London (@scarlettlondon),

Našlo však aj zopár takých, čo Scarlett, naopak, obraňujú. "Je to zodpovednosť rodičov vychovať svoje deti. A každý, kto viní ľudí, ktorí zverejňujú príspevky na sociálnych sieťach, má problém sám so sebou. Ľudia ako vy, ktorí druhých  ťahajú na dno, sú dôvodom, prečo je mnoho ľudí takých neistých," píše sa v jednom komentári. Blogerka napokon zdieľala ďalšiu fotografiu, kde samu seba obhájila a priznala, že sa jej ľudia prostredníctvom sociálnych sieti vyhrážajú vraždou. Londonová neskôr pripustila, že niektoré jej fotky sú príliš "ružové" a mohli by zobrazovať nedosiahnuteľnú realitu. Poukazuje však na to, že tí, ktorí chcú, majú možnosť zistiť, aká je realita. Napokon prezradila, že trpí zažívacou poruchou a Instagram jej dáva priestor ukázať, že aj s touto chorobou sa dá žiť pozitívny život.

Viac o téme: Blogerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu