Streda24. december 2025, meniny má Adam, Eva, zajtra

Spálené jedlo ako hrozba? Pravda o tom, či spôsobuje rakovinu

V spálenom mäse vzniká toxická molekula akrylamid.
V spálenom mäse vzniká toxická molekula akrylamid. (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Mnohí majú strach zo spálených častí potravín, ktoré vznikajú pri grilovaní, vyprážaní alebo pečení. Automaticky dávajú od neho ruky preč, keďže vedia, že sa v nich nachádzajú škodlivé látky. Sú však ich obavy na mieste? Skutočne by sme sa mali báť spáleného jedla?

Prečítajte si celý článok >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu