Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Urológ przniteľ! Hippokratovu prísahu strčil do... Pacienti opísali odporné detaily, čo sa dialo za dverami ambulancie

Urológ zneužíval svojich pacientov. Zobraziť galériu (2)
Urológ zneužíval svojich pacientov. (Zdroj: Twitter/Darius Paduch)

NEW YORK - V New York City mal urológ Darius Paduch (55) v priebehu rokov sexuálne zneužiť najmenej 14 pacientov vrátane dvoch chlapcov. Vyplýva to z utorkovej obžaloby proti lekárovi.

Podľa súdneho dokumentu v rokoch 2015 až 2017 opakovane týral jedno z detí. Hovorí sa, že v rokoch 2015 až 2022 dokonca zneužil druhého chlapca, píše New York Post.

ŽILINA: FNsP naďalej rekonštruuje svoje ambulancie (Zdroj: TASR/ Erika Ďurčová)

Darius Paduch sa okrem iného špecializoval na problémy s plodnosťou. Niektoré z jeho sexuálnych útokov začali tým, že pacientom povedal, že masturbujú nesprávnym spôsobom.

Len čo bol sám s pacientom vo vyšetrovacej miestnosti, Darius Paduch mu dal pokyn, aby pred ním masturboval, kým prehrával porno. Urológ vraj často trval na tom, aby sa ich dotýkal sám. Niekedy dokonca použil sexuálnu hračku alebo sa pritlačil na svojich pacientov, keď bol sám vzrušený.

Darius Paduch podľa obžaloby robil aj zbytočné rektálne vyšetrenia – bez rukavíc.

Urológ przniteľ! Hippokratovu prísahu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Po skončení úradných hodín posielal svojim obetiam textové správy plné „neslušných a sexuálnych komentárov a vtipov“, v ktorých ich žiadal, aby sa vrátili.

Urológ podľa obžaloby týral svojich pacientov v dvoch rôznych nemocniciach. Už v roku 2012 bola prvá sťažnosť na Dariusa Paducha – ktorá však nemala žiadne následky. Jeho obete obviňujú prevádzkovateľov kliniky, že nereagovali na obvinenia. Aj oni sa musia zodpovedať na súde.

Darius Paduch pri obžalobe trval na svojej nevine. V prípade dokázania viny mu hrozí až 60 rokov väzenia. Urológa obvinili už v decembri minulého roka, pretože údajne sexuálne obťažoval stážistku, ktorá mala v čase činu 16 rokov.

Viac o téme: LekárUrológDarius PaduchZneužívanie pacientov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu