Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na TikToku sa šíri nebezpečný trend s balzamom na pery: Lekári varujú, nikdy ho neskúšajte!

(Zdroj: TikTok/helloitslaila)

LONDÝN - Tento nebezpečný módny trend započal už v roku 2010. Spočíva v tom, že si ľudia na očné viečka nanášajú balzam na pery. Mäta pieporná v balzame údajne spôsobuje pocity ostražitosti či dokonca opitosti. Lekári varujú, že trend môže spôsobiť vážne zdravotné problémy.

Na TikToku sa šíri nebezpečný trend nazvaný "Beezin", pri ktorom si ľudia aplikujú balzam na pery Burt's Bees na očné viečka, aby povzbudili svoj organizmus alebo absolvovali celonočné štúdium. Mäta pieporná, ktorú výrobok obsahuje, údajne dokáže vyvolať stav povznesenej nálady alebo opitosti. 

@miybol Reply to @goblinfairyyy Where’s my demons at? #beezin #burtsbees #fyp #viral ♬ sonido original - SantyPerez

Lekári upozornili, že propagácia tohto trendu je nebezpečná, pretože môže spôsobiť kožné ochorenia, ako je dermatitída očných viečok a možné infekcie, ktoré môžu ohroziť zrak. Balzam na pery Burt's Bees Beeswax Lip Balm, ktorého klasická príchuť obsahuje mätu piepornú, zanecháva na perách pocit chladu a mravčenia. Keď si balzam aplikujete na očné viečka, pocítite rovnaký účinok, pretože mätový olej spôsobuje pocit pálenia, ktorý vzpruží zrak. 

@helloitslaila are we young now #beezin #burtsbees #fyp @spagootersam @jadehessie ♬ original sound - 🤷‍♀️

"Mentol dodáva očiam chladivý efekt vďaka svojej alkoholovej povahe. Ide však len o dočasný účinok, ktorý pri opakovanom použití zviera cievy a tiež vysušuje oči. Aplikovanie mentolu do očí spôsobuje ich podráždenie a zanecháva v človeku mylný dojem, že je viac bdelý. To spôsobí slzenie očí," vysvetlil optometrista Mike Balgemann z Illinoisu.

Očné viečka sú najtenšou kožou na ľudskom tele. Sú veľmi citlivé a jemné. Ak sa látka dostane do očí, môže zvýšiť riziko glaukómu, šedého zákalu a infekcie. "Nanášanie balzamu na očné viečka na báze mentolu je riskantné. Používanie balzamu na pery niekoho iného môže spôsobiť infekcie. Akákoľvek infekcia na povrchu oka je potenciálne ohrozujúca zrak," upozornil Balgemann. 

Zástupca spoločnosti Burt’s Bees pre Fox News Digital povedal, že hoci môže byť produkt stopercentne prírodný, neznamená to, že je vhodné nanášať ho do okolia očí. "Burt's Bees testuje všetky svoje produkty vrátane balzamu na pery s včelím voskom, aby sa uistil, že sú bezpečné. Odporúčame, aby ľudia používali naše produkty podľa pokynov." 

Viac o téme: Balzam na peryNebezpečný trendTikTok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu