Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Babiš chystá nové polepy na svoj karavan: Plánuje s ním opäť vyraziť do regiónov

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PRAHA - Český expremiér a predseda hnutia ANO Andrej Babiš plánuje od mája alebo júna opäť jazdiť do regiónov so svojím karavanom. Prácu poslanca si nepredstavuje v Poslaneckej snemovni, ale hlavne medzi ľuďmi. Uviedol to vo štvrtok v rozhovore pre iDNES.cz.

"Karavan dnes pozná už takmer každý. Teším sa, že ho opäť prelepíme a vyrazíme za ľuďmi," vyhlásil Babiš. Predpokladá, že to bude v máji alebo v júni. "Teraz začnem obchádzať členské organizácie. Teším sa, že predsedníctvo pod mojím vedením konečne začne hnutie ANO strategicky riadiť," opísal plány na najbližšie týždne bývalý premiér. Dodal, že sa chce konečne starať aj o seba.

Po neúspešných januárových voľbách, v ktorých kandidoval na funkciu prezidenta ČR, vyhlásil, že bude ako poslanec chodiť do Snemovne častejšie. Teraz však ozrejmil, že to nebude každý deň. Práca poslanca podľa neho spočíva najmä v komunikácii s občanmi. Tvrdí, že jeho dochádzku riešia len novinári, ktorí sú ním posadnutí. "Predstavujú si, že práca poslanca je neustále sedieť v Snemovni a na výboroch," dodal. Babiš patrí medzi najväčších absentérov v PSP ČR.

V ANO môže každý vyjadriť svoj názor

Na poslednom stretnutí predsedníctva hnutia, ktoré sa uskutočnilo minulý týždeň, označil za hlavné tváre Karla Havlíčka a Alenu Schillerovú. Na otázku, kto bude teraz udávať smer hnutia ANO, odpovedal, že hlavné slovo má predsedníctvo. Nesúhlasí s tým, že by boli "stranou jedného muža". "U nás nikto nikdy nikoho neumlčiaval a každý mohol vyjadriť svoj názor," povedal Babiš.

Niektorí, ktorí teraz tvrdia, že chceli vyvolať debatu, v skutočnosti podľa neho mlčali. Narážal tým na hajtmana Moravskosliezskeho kraja Iva Vondráka, ktorý sa vzdal funkcie v predsedníctve, lebo nesúhlasil so smerovaním hnutia. Navrhoval zvolanie ideovej konferencie, ale v ANO na to podľa neho nebola vôľa. Babiš nepotvrdil ani nevyvrátil, či sa bude opätovne uchádzať o post českého premiéra. "Budúci volebný snem ANO bude vo februári 2024. Dovtedy mám čas si rozmyslieť, či budem kandidovať na predsedu alebo nie," povedal politik. V čele ANO môže podľa neho stáť ktokoľvek, kto o to bude mať záujem a presvedčí delegátov.

Viac o téme: ČeskoKaravanAndrej BabišANO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu