Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Andrej Babiš zostane poslancom aj predsedom opozičného hnutia ANO

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PRAHA - Bývalý premiér a neúspešný prezidentský kandidát Andrej Babiš zostane poslancom a tiež predsedom opozičného ANO. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii po rokovaní predsedníctva hnutia. Hlavnými tvárami ANO ale podľa neho budú šéfka poslaneckého klubu Alena Schillerová a prvý podpredseda Karol Havlíček, ktorý nanovo bude riadiť tieňovú vládu.

Babiš považuje za dôležité dobudovať štruktúru hnutia ANO, sústrediť sa na mladú generáciu, hľadať nové tváre a pripraviť sa na budúce voľby. Obmedzí svoje mediálne a spoločenské aktivity. "Aby som mediálnej a politickej scéne zobral hlavný terč obsesivnej nenávisti," povedal.

Babiš hnutie ANO založil v roku 2012, o rok neskôr sa subjekt prvýkrát dostal do snemovne. Po vládnom angažmáne v rokoch 2014 až 2021 je teraz v opozícii, so 72 poslancami má najsilnejší poslanecký klub. Babiš je od začiatku nepretržite predsedom ANO. Tento rok skončil druhý v prvom kole prezidentské voľby, v druhom kole ho porazil bývalý vysoký predstaviteľ českej armády a NATO Petr Pavel.

Viac o téme: SnemovňaAndrej BabišHnutie ANO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu