Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ženu mali napadnúť Ukrajinci! Ukázala fotky, rozpovedala svoju verziu: Teraz má opletačky s políciou ona sama!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

PRAHA – Takto ma doriadili štyria Ukrajinci. Týmito slovami začala mladá Češka svoj status, v ktorom informovala o údajnom útoku voči nej. Pripojila aj zábery z lôžka, na ktorých je viditeľne dobitá. Okrem toho ju mali útočníci ešte okradnúť o značnú sumu peňazí a pokúsiť sa ju znásilniť. Status však už dnes na jej profile nenájdete. Polícia hovorí o otáznikoch a problémy môže mať nakoniec samotná žena.

„Prebuďte sa ľudia! Takto ma doriadili štyria Ukrajinci. Prepadli, ukradli 5-tisíc korún, bili ma päsťami a kameňom do tváre. Chceli ma znásilniť, našťastie ich vyrušila okoloidúca polícia a nejakí ľudia,“ uviedla žena na sociálnej sieti. Utrpieť mala „len“ otras mozgu. Útok sa mal odohrať ešte minulý týždeň. Polícia však mala žene podľa jej slov vraj ešte v sanitke povedala, že sa tým zaoberať nebude a nech to sama nahlási, keď jej bude lepšie. Jej status sa začal rýchlo šíriť na sociálnych sieťach, no polícii ho nahlásila až v soboto popoludní, potom, čo ju k tomu mali vyzvať diskutujúci.

 

Aktualizace!!! Očekávali jsme zvýšený zájem o toto téma ze strany pochybných protiukrajinských účtů a jelikož trolí...

Posted by Policie České republiky on Sunday, May 8, 2022

Prípadom sa začala ihneď zaoberať aj česká polícia, tí však už počas víkendu hovorili o viacerých otáznikoch. „Chceme verejnosť uistiť, že sme si vedomí tohto prípadu a vyšetrujeme oznámenie. Kolegovia z Brna sa tomu intenzívne venujú, no už teraz môžeme povedať, že otáznikov je veľa a o pár dní budeme múdrejší. Oficiálne vyhlásenie bude vydané, keď sa vyšetrovanie posunie dopredu,“ uviedli.

Informáčný chaos nemáme len u nás

Situáciu, ku ktorej došlo u našich susedov, si všimla aj slovenská polícia. „Informačný chaos nie je výdobytkom len Slovenskej republiky. Aj bratia Česi sa môžu pochváliť dezinformáciami a manipuláciami. Poďme sa pozrieť na jeden veľmi záhadný prípad,“ poznamenali.

Ženu mali napadnúť Ukrajinci!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

„Účet pod názvom "Jitka Valinka" opísal udalosť, podľa ktorej bola žena napadnutá štyrmi Ukrajincami. Dobili ju a chceli ju okradnúť. Podľa ženy sa k nej dostavili policajti, ktorí tak o celom prípade mali vedieť hneď, ale vraj ho odmietli riešiť. Žena zverejnila príbeh s fotografiami, čo sa začalo rýchlo šíriť na sociálnych sieťach,“ uviedli s dodatkom, že práve na základe masovo šíreného statusu začala česká polícia zisťovať viac informácií.

„Celú záležitosť preverujeme. V tejto chvíli môžeme povedať, že nie sú žiadne ďalšie informácie o tom, že by sme o prípade mali vedieť skôr ako v sobotu popoludní, keď dotyčná urobila oficiálne oznámenie. Vykonali sme prvotné úkony a medzitým sme prišli na rozpory, ktoré v tomto prípade sú – v tejto chvíli sú však neoveriteľné, pretože dotyčná s nami odmieta komunikovať,“ uviedol hovorca polície Juhomoravského kraja Pavel Šváb.

 

POZDRAV Z ČECH: UKRAJINCI NAPADLI BEZBRANNÚ ŽENU, ALEBO NIE? Informačný chaos nie je výdobytkom len Slovenskej...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Tuesday, May 10, 2022

Polícia tiež upozornila, že podľa experta na dezinformácie Jana Cempera žena nielenže po medializácii zmazala svoj status, ale v minulosti mala pod rôznymi kontami šíriť hoaxy typu "napadli ma Rómovia" alebo "odobrali niekomu dieťa kvôli Covidu".

Pokiaľ sa situácia neujasní, žene môže hroziť trestné stíhanie za šírenie poplašnej správy.

Viac o téme: ČeskoBitkaHoaxPolícia UkrajinciČeškaDezinformácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu