Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľký úlovok francúzskej polície: Pri razii zaistila alarmujúce množstvo zbraní, zasahovalo 200 policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MULHOUSE - Francúzska polícia objavila rozsiahly arzenál zbraní vrátane guľometov po tom, čo na východe krajiny zadržala štyri osoby podozrivé z príslušnosti k neonacistickej skupine. V piatok o tom informovali miestni predstavitelia, píše agentúra AFP.

Pri razii neďaleko mesta Mulhouse, na ktorej zasahovalo približne 200 policajtov, boli v utorok zadržaní štyria muži vo veku 45-53 rokov. K zásahu v ich bytoch došlo po tom, ako tajné služby zistili, že členovia skupiny sa zúčastnili na "hone na židov" počas futbalového zápasu v Štrasburgu, povedala na tlačovej konferencii prokurátorka Edwige Rouxová-Morizotová.

Zbrane, náboje a 25-tisíc eur

Polícia zaistila "alarmujúce" množstvo zbraní - 18 legálne a 23 nelegálne držaných, 167 zásobníkov, 30 kilogramov strelného prachu a ďalší materiál, ktorý by mohol byť použitý na výrobu výbušnín, spresnila prokurátorka. Počas razie sa našlo aj zariadenie na výrobu nábojov a finančná hotovosť vo výške 25.000 eur. 

Vyšetrovatelia zatiaľ nezistili, či podozriví muži plánovali spáchať útok, avšak našli sa u nich aj rôzne antisemitské predmety, pričom ich počítačové zariadenia momentálne podrobujú analýze. Podozriví boli obvinení z obchodovania so zbraňami a hrozí im do desať rokov väzenia. AFP pripomína, že Francúzsko v reakcii na nárast antisemitských incidentov zintenzívnilo v posledných rokoch monitorovanie krajne pravicových extrémistov.

Viac o téme: RaziaZbranePolícia Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu