Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Toto sa mohlo skončiť katastrofou! Vodičovi autobusu v Čadci namerali 2,81 promile alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

ČADCA - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 51-ročný vodič autobusu z Čadce. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej viedol vo štvrtok (12. 5.) po ceste prvej triedy v Čadci autobus bez pasažierov pod vplyvom alkoholu.

Doplnila, že vodiča zastavila hliadka Mestskej polície Čadca a privolala policajnú hliadku z Obvodného oddelenia PZ Čadca. "Vodiča podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,35 mg/l (2,81 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov 

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva PZ v Čadci skončila vyšetrovanie a spis predložila prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. "Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin. Ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí," dodala Kremeňová.

Viac o téme: AlkoholAutobusPolícia Čadca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu