Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pád lavíny v Tirolsku si vyžiadal päť životov: Na mieste zasahovali vrtuľníky z Rakúska aj Švajčiarska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Na päť stúpol počet obetí na životoch, ktoré si v piatok vyžiadala lavína v Ötztalských Alpách na západe Rakúska. Informuje o tom agentúra APA. Úrady pôvodne hlásili štyri obete a jednu nezvestnú osobu. Jedného z celkovo šesťčlennej skupiny lyžiarov zachránili a previezli do nemocnice vo Švajčiarsku, píše APA s odvolaním sa na oznámenia polície.

Táto lavína spadla v okrese Landeck v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko, neďaleko hraníc so Švajčiarskom. Bližšie informácie o totožnosti a štátnej príslušnosti obetí neboli bezprostredne známe. Na mieste nešťastia zasahovali dva švajčiarske vrtuľníky, vrtuľník rakúskej zdravotnej záchrannej služby i rakúskej polície.

Ďalšia lavína na ľadovci Rettenbach zasiahla lyžiarsku trať mimo upravených svahov. Zasypala päť osôb, ktorých sa však podľa kontrolného strediska podarilo zachrániť. Tieto osoby rozviezli do nemocníc.

Kontrolné strediská v Tirolsku za posledných 48 hodín popoludňajších zaznamenali viac ako 50 lavín. V oblasti Ötztalských Álp bol v piatok v platnosti tretí najvyšší stupeň lavínovej výstrahy, píše APA.

Viac o téme: LavínaúmrtieRakúskoTirolsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu